Τρίγωνα Πανοράματος: Το αυθεντικό και σιροπιαστό γλυκό της Θεσσαλονίκης

Η παραδοσιακή συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Τρίγωνα πανοράματος μας έφτιαξε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του «Breakfast@star». Μια συνταγή για το αυθεντικό και σιροπιαστό γλυκό της Θεσσαλονίκης με φύλλο και αφράτη κρέμα. 

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Υλικά για τα τρίγωνα

· 500 γρ. φύλλο κρούστας
· 200 γρ. βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση

· 1 λίτρο φρέσκο γάλα 3,5%
· 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 80 γρ. κόρν φλάουρ
· 3 κρόκοι αυγών
· 2 κ.σ. βούτυρο
· 1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
· 2 βανίλιες σε σκόνη

Υλικά για το σιρόπι

· 800 γρ. νερό
· 650 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 αστεροειδή γλυκάνισο
· ½ λεμόνι το χυμό

Υλικά για το σερβίρισμα

· Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Αφράτο τσουρέκι πασχαλινό- Η απόλυτη συνταγή για το Πάσχα

Εκτέλεση για το σιρόπι

· Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το γλυκάνισο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά καθώς ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα με το σιρόπι για να κρυώσει.

Εκτέλεση για την γέμιση

· Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με μεγάλη βάση σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε, το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, τους κρόκους από τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα μας και να δέσει.
· Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τη βανίλια σε σκόνη, τη μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
· Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 60’.
· Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο το ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε την κρέμα στο κάδο του μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα ή ανταλλακτικά την ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός στο μπολ, μέχρι η υφή της να είναι πάλι κρεμώδης και λεία και τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σας αρέσει το γαλακτομπούρεκο; Δείτε λαχταριστές συνταγές

Εκτέλεση για τα τρίγωνα

· Παράλληλα όσο κρυώνει η κρέμα μας, σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, σε μέτρια φωτιά.
· Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός ταψιού(33*40) και το αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.
· Τοποθετούμε ένα φύλλο στο πάγκο μας, με την μία μικρή του πλευρά μπροστά μας, το βουτυρώνουμε ομοιόμορφα με ένα πινέλο χωρίς να το ακουμπάμε, τοποθετούμε από πάνω εφαρμοστά ένα ακόμα φύλλο, το βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και καλύπτουμε τα υπόλοιπα φύλλα μας με μια νωπή πετσέτα για να μην μας ξεραθούν.
· Κόβουμε τα 2 φύλλα κατά μήκος, σε 3 ίσες λωρίδες, τις διπλώνουμε σε τρίγωνα, τα κόβουμε στη μέση και τα ανοίγουμε σε κωνικό σχήμα.
· Τσαλακώνουμε 2 τετράγωνα αντικολλητικά χαρτιά μέχρι 7 εκατοστά σε μήκος για να κάνουμε 2 μπαλάκια και τα βάζουμε μέσα σε κάθε τρίγωνο ώστε να παραμείνουν ανοιχτά κατά το ψήσιμο.

Νηστίσιμα κουρκουμπίνια - Φτιάξτε τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη


· Τα μεταφέρουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει το ένα δίπλα στο άλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
· Βουτυρώνουμε τα τρίγωνα στο ταψί, με όσο βούτυρο μας έχει απομείνει, χωρίς να τα ακουμπάμε και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, για περίπου 30’.
· Αφαιρούμε από τα τρίγωνα τα μπαλάκια, τα βουτάμε τμηματικά στο κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα, τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα, σε μια σχάρα που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο.
· Γεμίζουμε εσωτερικά τα τρίγωνα με τη γέμιση που έχουμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
· Σερβίρουμε τα τρίγωνα πανοράματος με λίγο τριμμένο φυστίκι επάνω από την κρέμα και απολαμβάνουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top