Λαχταριστή και αφράτη μανιταρόπιτα

Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Μια λαχταριστή και γρήγορη μανιταρόπιτα έφτιαξε το πρωί της Δευτέρας (4/4), ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην πρωινή εκπομπή «Breakfast@star».

Σουφλέ με τυριά και μπέικον-Φτιάξε αυτή την γρήγορη συνταγή

ΥΛΙΚΑ:


•    1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
•    500 γρ. μανιτάρι πλευρώτους
•    250 γρ. μανιτάρια λευκά
•    5 φρέσκα κρεμμύδια
•    ½ ξερό κρεμμύδι
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    ¼ ματσάκι φρέσκο άνηθο
•    ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
•    100 γρ. ελαιόλαδο
•    150 γρ. τριμμένο κασέρι
•    150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
•    2 αυγά
•    1 κ.σ. νερό
•    2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
•    1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη  
•    Αλάτι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για σερβίρισμα
•     1 κ.σ. σουσάμι λευκό

Λαχταριστή μανιταρόπιτα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Εκτέλεση

Νηστίσιμα κουρκουμπίνια - Φτιάξτε τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη


•    Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς.
•    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα χαρτί εξωτερικά, χωρίς να τα βρέξουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αν είναι πολύ λερωμένα αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τον εξωτερικό φλοιό και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.  
•    Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, για περίπου 4’.
•    Ψιλοκόβουμε το φρέσκο μαζί με το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια για ακόμα 3’.
•    Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το θυμάρι, τη ρίγανη, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, εκτός φωτιάς, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
•    Προσθέτουμε σε ένα μπολ το 1 αυγό μαζί με τα τριμμένα τυριά, τα μανιτάρια, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
•    Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός ταψιού (33*40) και τοποθετούμε στο κέντρο του το ένα φύλλο σφολιάτας.
•    Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα στο φύλλο και αφήνουμε περιθώριο από τις άκρες μέχρι 2 εκατοστά.
•    Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο από πάνω, πιέζουμε τις άκρες μεταξύ τους και τις γυρνάμε προς τα μέσα ώστε να κλείσει ομοιόμορφα η πίτα μας.
•    Τρυπάμε με ένα πιρούνι το επάνω φύλο ομοιόμορφα σε διάφορα σημεία, σπάμε το δεύτερο αυγό, βάζουμε σε ένα μπολ τον κρόκο με τη 1 κ.σ. νερό, τα ανακατεύουμε και με ένα πινέλο το αλείφουμε επάνω από την πίτα μας.
•    Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα , για περίπου 20’ - 25’.
•    Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και  κόβουμε σε κομμάτια.
•    Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top