Ο Μιχάλης Κίκης είναι ο δημιουργός του πιάτου που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση στο MasterChef 2022.
Φανή: «Ο Γιάννος το παίζει Ρομπέν των Δασών για την Ελισάβετ»
MasterChef 2022: Οι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση μαζί με τη Βασιλική
Εξασφαλίσαμε τη συνταγή του καλεσμένου chef και σας δείχνουμε βήμα - βήμα πώς να φτιάξετε πιτσούνι με υφές κουνουπίδι, σάλτσα από κόκκινα κρεμμύδια και φουντούκια.
Πιτσούνι:
10 τεμ. κέδρο
100 γρ. βούτυρο πομάντ
2 κλωνάρια θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση:
- Διαχωρίζουμε το στήθος με τα πόδια και καθαρίζουμε από τα εντόσθια.
- Αφαιρούμε το κοκαλάκι από το πόδι και κάνουμε μια μικρή μπαλοτίνα με το αρωματικό βούτυρο.
- Το τοποθετούμε σε σακούλα βάκουμ.
- Τρίβουμε το θυμάρι και τον κέδρο στο γουδί και αναμειγνύουμε με το βούτυρο.
- Τοποθετούμε σε σακούλα βάκουμ την Καρίνα με το βούτυρο και μαγειρεύουμε σε ρόνερ στους 60ο C για 30 λεπτά.
- Μόλις βγει από το ρόνερ, τη σοτάρουμε στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και στη συνέχεια χωρίζουμε τα δύο φιλέτα.
- Αλείφουμε το μπούτι με σιρόπι σφενδάμου και λίγο από το αρωματικό βούτυρο, τυλίγουμε σε μπαλοτίνια, τοποθετούμε σε σακούλα βάκουμ και το μαγειρεύουμε για 40΄ στους 80ο .
- Βγάζουμε από τη σακούλα και δίνουμε χρώμα σε ένα τηγάνι.
Πουρές κουνουπίδι:
400 γρ. κουνουπίδι
500 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και βράζουμε με την κρέμα γάλακτος.
- Όταν μαλακώσει αρκετά σουρώνουμε και προσθέτουμε σε μπλέντερ με το βούτυρο.
- Χτυπάμε και προσθέτουμε υγρά από την κατσαρόλα αν χρειαστεί για να δώσουμε κρεμώδη υφή.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Καραμελωμένος πουρές κουνουπίδι:
- 300 γρ. κουνουπίδι
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζωμό κότα.
- 20 γρ. ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το κουνουπίδι και σε σταθερή θερμοκρασία μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και βράζουμε για λίγο ακόμα.
- Τοποθετούμε σε μπλέντερ και χτυπάμε δυνατά μέχρι να έχουμε λεία υφή.
- Διορθώνουμε τη γεύση.
Ψητό κουνουπίδι.
10 φούντες κουνουπίδι
Λάδι φουντουκιού
Αλάτι
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε το κουνουπίδι με το λάδι φουντουκιού και καρυκεύουμε.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 για 15-20 λεπτά.
Crumble φουντουκιού.
100 γρ. φουντούκια
20 γρ. σιρόπι σφενδάμου
Φύλλα καπουτσίνου
Λάδι από φουντούκια
Αλάτι
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε τα φουντούκια στους 160 για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
- Κόβουμε ακανόνιστα τα φύλλα καπουτσίνο και σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
Σάλτσα με κόκκινα κρεμμύδια
1 κρεμμύδι κόκκινο
300 ml brown ζωμό κότας
150 γρ. βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Cherry ξύδι
Λάδι φουντουκιού
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και σοτάρουμε με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε τακτικά σε δυνατή φωτιά.
- Όταν ξεκινάει να παίρνει χρώμα χαμηλώνουνε θερμοκρασία, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τον σκούρο ζωμό κότας και βράζουμε για 10΄.
- Περνάμε όλο το μείγμα από μπλέντερ και μετά εταμίν.
- Τοποθετούμε τη σάλτσα σε κατσαρολάκι και βράζουμε να «κατέβει» λίγο ο ζωμός.
- Πριν το σέρβις χτυπάμε με ράβδο μπλέντερ τη σάλτσα με βούτυρο, λάδι φουντουκιού και ξύδι cherry.
Για το στήσιμο:
Φλέικς κουνουπίδι σε μαντολίνο
Φύλλα καπουτσίνο
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.