MasterClass: Δείτε το ριζότο αλά Μιλανέζε που έφτιαξε ο Πάνος Ιωαννίδης

Κατέρριψε μύθους γύρω από το ριζότο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής από τον Πάνο Ιωαννιδη

«Επιστροφή στα θρανία» για τους διαγωνιζόμενους του MasterChef 2022, αφού το απόγευμα της Κυριακής είδαμε το πρώτο MasterClass της χρονιάς.

Πάνος Ιωαννίδης

Πρώτος ανέλαβε χρέη... καθηγητή ο Πάνος Ιωαννίδης, που έδειξε στους επίδοξους σεφ πώς να φτιάξουν ένα από τα αγαπήμενα του ριζότο, το ριζότο αλά Μιλανέζε!

Υλικά για ζωμό

3 κόκκαλα μοσχαρίσια με μεδούλι
45 ml ελαιόλαδο
140 γρ. Κρεμμύδι
150 γρ. Καρότο
70 γρ. Σέλερι
150 γρ. Πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
5 κόκκοι πράσινο πιπέρι
5 κόκκοι κόκκινο πιπέρι
1 φύλλο δάφνη
3 λίτρα κρύο νερό 

Υλικά για ριζότο (τοστάρισμα)

60 ml ελαιόλαδο
32 γρ. Βούτυρο
120 γρ. Κρεμμύδι
240 γρ. Ρύζι αρμπόριο
180 ml λευκό κρασί
20 στίγματα σαφράν
750 – 800 ml ζωμό

Υλικά για ριζότο (Μαντεκατούρα)

80 γρ. Κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
220 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
4 σταγόνες λευκό ξύδι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

Για τον ζωμό, βάζουμε τα κόκκαλα στον φούρνο για 25 λεπτά στους 180. Κόβουμε όλα τα λαχανικά μιρεπουά και τα βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σωτάρουμε για 5-7 λεπτά και προσθέτουμε τα πιπέρια και τη δάφνη. Μετά από 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα κόκκαλα και το κρύο νερό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια ένταση. Σουρώνουμε με μια σίτα για να μη μείνουν υπολείμματα. Τον κρατάμε ζεστό, σε χαμηλή ένταση στη φωτιά.

Για το ριζότο, κόβουμε ασέ το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 7 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το σαφράν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί κι ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στο μέγιστο και προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 21 λεπτά.

Απομακρύνουμε την κατσαρόλα με το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα μέχρι να δέσει το ριζότο.

Προσθέτουμε το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. 

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top