Ρεβιθάδα με πιπεριά Φλωρίνης και σύγκλινο

Μία υπέροχη συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Αέρα νησιού έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο πλατό της εκπομπής breakfast@star.

Φτιάξτε την πιο νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Ο σεφ έφτιαξε ρεβιθάδα, φαγητό συνηθισμένο στην Πάρο και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά Ρεβιθάδα με πιπεριά Φλωρίνης και σύγκλινο

· 500 γρ. ρεβίθια
· 1 κ.γ. σόδα σκόνη
· 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
· 2 στίκ σέλινο με τα φύλλα
· 2 πιπεριές Φλωρίνης
· 100 γρ. ελαιόλαδο
· 1 φύλλο δάφνης
· 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
· 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
· 350 γρ. σύγκλινο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

· 4 φέτες ψωμί
· 1 κ.σ ελαιόλαδο
· 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
· 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Φτιάξε την πιο νόστιμη φασολάδα

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά, βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 8 ώρες.
· Ρίχνουμε τη σόδα στο μπολ και τα αφήνουμε για ακόμα 60΄.
· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς.
· Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα τρίβουμε αναμεταξύ τους για να φύγουν οι φλούδες τους.
· Τα προσθέτουμε μαζί με το ζωμό σε γάστρα, βαθιά αλλά στενή, ώστε να είναι μαζεμένα και καλυμμένα από το ζωμό, όσο τα ψήνουμε.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο, τα κρεμμύδια με το δεντρολίβανο, τα ρίχνουμε στη γάστρα μαζί με το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
· Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου για 3 μισή ώρες.
· Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο προσθέτουμε τη πιπεριά, το σύγκλινο σε κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε.
· Ψήνουμε στο φούρνο χωρίς καπάκι για ακόμα 15’ με 20’.
· Πασπαλίζουμε τις φέτες του ψωμιού με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη από τις 2 πλευρές.
· Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου για 3’ με 4’.
· Σερβίρουμε τη ρεβιθάδα με το τραγανό ψωμί, το λεμόνι και απολαμβάνουμε.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top