Eύκολη συνταγή για φαλάφελ με χούμους και τραγανά πιττάκια

Μία vegetarian συνταγή που θα λατρέψεις

Είσαι vegetarian και θέλεις να γευτείς κάτι υγιεινό και νόστιμο; Δοκίμασε να φτιάξεις φαλάφελ με χούμους και τραγανά πιτάκια.

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μανιταρόπιτα!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία συνταγή για αρχάριους.

Μανιτάρια γεμιστά με κινόα και καλαμπόκι!

Υλικά το φαλάφελ

450 γρ. ρεβίθια 

· 1 άσπρο ξερό κρεμμύδι
· 3 σκελίδες σκόρδο
· 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
· 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· 4 κ.σ. αλεύρι γ. ο. χ.
· 1/5 ματσάκι μαϊντανός τα φύλλα
· 1/6 ματσάκι κόλιανδρο τα φύλλα
· 1 φρέσκο κρεμμύδι
· 1/4 κ.γ. μπούκοβο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Αλεύρι για το πανάρισμα
· Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για το χούμους

· 390 γρ. ρεβίθια 
· 60 γρ. υγρά από τα ρεβίθια
· 1 λεμόνι το χυμό
· 50 γρ. ταχίνι
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· ½ σκόνη κύμινο
· Αλάτι
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
· ½ κ.γ. σουμάκ
· 4 αραβικές πίτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

 

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Αρχικά σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος με απορροφητικό χαρτί και τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
· Προσθέτουμε στο κάδο του μπλέντερ το ξερό κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, το κύμινο, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, και τα χτυπάμε για 10’’.
· Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τα ρεβίθια μέσα στο κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάμε για 20’’ περίπου, να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά όχι να γίνουν πολτός.
· Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ρεβίθια.
· Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
· Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
· Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, το χωρίζουμε σε 16 ίσες μερίδες.
· Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα. Τα πατάμε ελαφρός από τις δύο πλευρές και τα αλευρώνουμε.
· Βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα το ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Τηγανίζουμε σε δύο δόσεις, για περίπου 5’ και τα αποσύρουμε με μια τρυπιτή κουτάλα σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
Εκτέλεση για το χούμους
· Αρχικά κρατάμε τα 60 γρ. από το νερό που έχουν τα ρεβίθια και σουρώνουμε τα υπόλοιπα.
· Προσθέτουμε στο κάδο του μπλέντερ το ταχίνι μαζί με το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε για 1’.
· Καθαρίζουμε με μια μαρίζ τα τοιχώματα του μπλέντερ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο λίγο αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για 30’’.
· Καθαρίζουμε τα τοιχώματα και ξαναχτυπάμε για ακόμα 30’’.
· Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1’ με 2’.
· Καθαρίζουμε τα τοιχώματα, προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα και χτυπάμε για ακόμα 2’.
· Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα υγρά που έχουμε κρατήσει από τα ρεβίθια, αν χρειάζεται αλάτι και χτυπάμε για μια τελευταία φορά.
· Σερβίρουμε το χούμους σε μια πιατέλα μαζί με τα φαλάφελ, τις πίτες και λίγο σουμάκ από πάνω.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top