Πανσέτες στο φούρνο με jacket πατάτες

Δείτε τη συνταγή που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης

Πανσέτες στο φούρνο με jacket πατάτες μας ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην πρωινή εκπομπή του Star, Breakfast @ Star και μας αποκάλυψε όλα τα μυστικά του για ένα λαχταριστό γεύμα.

Χοιρινές μπριζόλες με λεμόνι, πατάτες και μπαχαρικά!

Υλικά

Για τις πατάτες 

•    4 μέτριες πατάτες 
•    80 γρ. βούτυρο λιωμένο 
•    4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 
•    4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη 
•    Αλάτι 
•    φρέσκοτριμμένο πιπέρι 
•    150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 3,5%
•    ½ κ.γ. πάπρικα 
•    1 φρέσκο κρεμμύδι 
•    ¼ ματσάκι άνηθο 

Για τις πανσέτες 

•    1 κιλό χοιρινές πανσέτες χωρίς κόκαλο, κομμένες σε φέτες πάχους 1εκατοστο
•    330 γρ. μπύρα
•    1 σκελίδα σκόρδο 
•    1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή  
•    2 κ.σ. μουστάρδα 
•    2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 
•    2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο 
•    1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
•    Αλάτι 
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Για το σερβίρισμα 

•    Λεμόνι 
•    Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

Για τις πατάτες 

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
•    Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με τη φλούδα.
•    Κόβουμε 4 φύλα αλουμινόχαρτο 20*20 εκατοστά το κάθε ένα, τρυπάμε εξωτερικά σε πολλά σημεία τις πατάτες με ένα πιρούνι και τοποθετούμε μια σε κάθε αλουμινόχαρτο. 
•    Ψιλοκόβουμε τη μισή ποσότητα από τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε, με ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες,  ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι να κολλήσει επάνω.
•    Τις τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο , τις μεταφέρουμε σε ταψί (25*35) και τις ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45’ με 50’.
•    Μόλις είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από το φούρνο, αφαιρούμε τα αλουμινόχαρτα, κάνουμε με ένα μαχαίρι μια τομή κατά μήκος στο επάνω μέρος κάθε πατάτας, και πιέζουμε τις άκρες με τα χέρια μας προς τα μέσα.
•    Παράλληλα σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά ψιλοκομμένα μαζί με τον άνηθο, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
•    Γεμίζουμε με τη γέμιση τα ανοίγματα που έχουμε δημιουργήσει και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι από πάνω.

Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο με πλιγούρι

Για τις πανσέτες 

•    Χτυπάμε στο κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα (εκτός από το χοιρινό) μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. 
•    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαρινάδα μαζί με τις χοιρινές πανσέτες, κάνουμε ένα μασάζ με τα χέρια μας για να μαριναριστούν, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ή ιδανικά ένα βράδυ.
•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
•    Βγάζουμε τις πανσέτες, 60’ πριν τις ψήσουμε για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
•    Τις αφαιρούμε από τη μαρινάδα, τις  μεταφέρουμε στο ταψί 33*40 και ψήνουμε για 5’ με 8’ από κάθε πλευρά. Αν θέλουμε μπορούμε να τις ψήσουμε και κατευθείαν στη σχάρα του φούρνου, αρκεί να βάλουμε το ταψί από κάτω, στην τελευταία θέση για να μαζεύει τα υγρά από το ψήσιμο.
•    Σερβίρουμε τις πανσέτες με τις πατάτες μαζί με το λεμόνι κομμένο σε φέτες και  λίγο φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω.

Δείτε το Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top