Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο με πλιγούρι

Το μυστικό για να φτιάξετε το πιο νόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι ένα φαγητό που επιλέγουν πολλοί να φτιάξουν καθώς εκτός από εύκολο είναι και διαιτητικό.

Πεντανόστιμα λαζάνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ

Ο Παύλος Χάππιλος λοιπόν μοιράστηκε με τους τηλεθεατές του breakfast@star μία δική του εύκολη συνταγή.

Υλικά της Συνταγής 

1 κοτόπουλο (1.5 κιλό περίπου) 1 λεμόνι , αλάτι χοντρό ,φρέσκο θυμάρι, πιπέρι, 200ml πλιγούρι (ένα φλιτζανάκι του τσαγιού),  1 κρεμμύδι ,2 σκελίδες σκόρδο, 1 καρότο σε κύβους ,12-15 ντοματίνια 600ml νερό,  ελαιόλαδο

 

To μυστικό για φτιάξετε ένα λαχταριστό μοσχαράκι με χυλοπίτες

Εκτέλεση της Συνταγής 

Βάζουμε το κοτόπουλο από το προηγούμενο βράδυ σε ένα τάπερ μαζί με μπόλικο αλάτι χοντρό πιπέρι και το φρέσκο Θυμάρι στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα το βγάζουμε από το ψυγείο μισή ώρα πριν το ψήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα φλιτζάνι το λεμόνι ολόκληρο και ρίχνουμε από πάνω ζεστό νερό και το αφήνουμε 5-10 λεπτά. Το βγάζουμε από το νερό το τρυπάνε με ένα μαχαίρι και το βάζουμε μέσα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λίγο λάδι, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι τηγανίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το καρότο με λίγο αλάτι. Όταν μαράνουν ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά και το πλιγούρι  να τηγανιστεί λίγο στο λάδι. Βάζουμε το νερό (τριπλάσιο από το πλιγούρι) στο κατσαρολάκι ανακατεύουμε καλύπτουμε με καπάκι και σβήνουμε την φωτιά.

Μετά από 45 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο βάζουμε το πλιγούρι γύρω γύρω από το κοτόπουλο, από πάνω τα ντοματίνια στην κομμένα στη μέση και ξαναβάζουμε στο φούρνο για αλλά 30-45 λεπτά.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top