Πεντανόστιμα λαζάνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ

Η συνταγή του Παύλου Χάππιλου στο Breakfast@star

To Σαββατοκύριακο πλησιάζει και αν έχετε ελεύθερο χρόνο, δοκιμάστε να ετοιμάσετε τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star o Παύλος Χάππιλος.

Πεντανόστιμα λαζάνια κoλοκυθιού με κιμά

Ο σεφ ετοίμασε μαζί με τη Μαργαρίτα Νικολαϊδου λαζάνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Λαχταριστά λαζάνια με λαχανικά και ανθότυρο!

Υλικά της Συνταγής 

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε

500γρ. στήθος κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1κιλό σπανάκι
200ml λευκό κρασί
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
«Σπιτικό» Ζωμό λαχανικών 
200γρ. τριμμένη γραβιέρα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ θα χρειαστούμε

100ml γάλα
100γρ. βούτυρο
1λίτρο γάλα
Καπνιστή πάπρικα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 πακέτο Λαζάνια

Εκτέλεση της Συνταγής

1. Κόβουμε το κοτόπουλο μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για να πάρει χρώμα
2. Όταν πάρει χρώμα το κοτόπουλο, το αφαιρούμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και αφήνουμε να πάρουν χρώμα
3. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε πίσω το κοτόπουλο και σβήνουμε με κρασί
4. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών Knorr και λίγο νερό, και αφήνουμε να πάρει βράση
5. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε για άλλα 10'
6. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μίγμα και προσθέτουμε το τυρί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Μπεσαμέλ
1. Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να πάρει λίγο χρώμα
2. Μόλις πάρει το βούτυρο λίγο χρώμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
3. Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μίγμα να δέσει
4. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα
Στήσιμο
Σε ένα πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε στον πάτο λίγο λαδάκι και φρυγανιά, τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια και στη συνέχεια μια στρώση από το μίγμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4 φορές. Τέλος, ρίχνουμε την μπεσαμέλ από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο με αέρα για 30' με 35', στους 180° βαθμούς. Μόλις βγει από τον φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα κόβουμε.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top