Σας αρέσουν τα λαζάνια; Δύο συνταγές που θα σας συναρπάσουν!

Συνταγές που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά

Αν είστε λάτρης των ζυμαρικών και θέλετε συνεχώς να δοκιμάζετε διαφορές συνταγές δείτε τις δύο συνταγές που έδωσαν  ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Παύλος Χάππιλος  στην εκπομπή Breakfast@star.

Λαχταριστά λαζάνια με λαχανικά και ανθότυρο!

Πεντανόστιμα λαζάνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ

Υλικά της Συνταγής 

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε
500γρ. στήθος κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1κιλό σπανάκι
200ml λευκό κρασί
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
«Σπιτικό» Ζωμό λαχανικών 
200γρ. τριμμένη γραβιέρα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ θα χρειαστούμε
100ml γάλα
100γρ. βούτυρο
1λίτρο γάλα
Καπνιστή πάπρικα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 πακέτο Λαζάνια

Εκτέλεση της Συνταγής

1. Κόβουμε το κοτόπουλο μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για να πάρει χρώμα
2. Όταν πάρει χρώμα το κοτόπουλο, το αφαιρούμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και αφήνουμε να πάρουν χρώμα
3. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε πίσω το κοτόπουλο και σβήνουμε με κρασί
4. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών Knorr και λίγο νερό, και αφήνουμε να πάρει βράση
5. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε για άλλα 10'
6. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μίγμα και προσθέτουμε το τυρί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Μπεσαμέλ
1. Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να πάρει λίγο χρώμα
2. Μόλις πάρει το βούτυρο λίγο χρώμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
3. Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μίγμα να δέσει
4. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα
Στήσιμο
Σε ένα πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε στον πάτο λίγο λαδάκι και φρυγανιά, τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια και στη συνέχεια μια στρώση από το μίγμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4 φορές. Τέλος, ρίχνουμε την μπεσαμέλ από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο με αέρα για 30' με 35', στους 180° βαθμούς. Μόλις βγει από τον φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα κόβουμε.

Πεντανόστιμα λαζάνια κoλοκυθιού  με κιμά(Συνταγή Σταύρου Βαρθαλίτη)

Υλικά για τη Συνταγή 

· 5 μεγάλα κολοκύθια
· 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
· 2 μεσαία κρεμμύδια
· 1 καρότο
· 2 σκελίδα σκόρδο
· 100 γρ. Κόκκινο κρασί
· 6 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. πάστα τομάτα
· 400 γρ. τομάτα κόν-κασέ
· 100 γρ νερό
· 1 αυγό
· 300 γρ. μοτσαρέλα
· 150 γρ. γραβιέρα
· ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
· ½ κ.γ κανέλα
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
· 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε στον αέρα το φούρνο στους 180 βαθμούς.
· Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε το κοτσάνι και με ένα μαχαίρι ή μαντολίνο κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
· Τοποθετούμε τις φέτες του κολοκυθιού σε ένα μεγάλο ταψί, τη μια δίπλα στην άλλη, τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε λίγη ώρα να χάσουν τα υγρά τους και αφού τις σκουπίσουμε ,τις λαδώνουμε ελάχιστα.
· Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα σοτάρουμε, κάθε πλευρά τους για λιγότερο από 1 λεπτό.
Στο ίδιο τηγάνι εφόσον είναι καθαρό, ρίχνουμε 1κ.σ. ελαιόλαδο.
· Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τον κύμα τον οποίο με μια ξύλινη κουτάλα σπάμε σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια και σοτάρουμε 5 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
· Ψιλοκόβουμε το καρότο, κρεμμύδι, και το σκόρδο τα προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
· Προσθέτουμε την πάστα τομάτα, ανακατεύουμε να απλωθεί και σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου.
· Σβήνουμε με κρασί, περιμένουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε την τομάτα (κρατάμε λιγο για το ταψί), το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το νερό, αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.
· Το αφήνουμε να βράσει σε μεσαία φωτιά μέχρι να γλασάρει για 15-20 λεπτά.
· Προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα, μια χούφτα μοτσαρέλα το αυγό και ανακατεύουμε.
· Σε ένα ταψί(33*25) ρίχνουμε 2κ.σ. τομάτα κον-κασέ, λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνια του.
· Στρώνουμε τις φέτες από κολοκύθι, με τρόπο ώστε η μία να πατάει, λίγο πάνω την προηγούμενη και φτιάχνουμε μία ωραία στρώση, την γεμίζουμε ομοιόμορφα με το μισό κύμα και απλώνουμε λίγο από κάθε τυρί.
· Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμη μια φορά.
· Από πάνω στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες κολοκύθι.
· Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά, τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά για να γκρατιναριστούν.
· Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top