Πεντανόστιμη σοκολατόπιτα με λιωμένη σοκολάτα

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δίνει μία εύκολη συνταγή για σοκολατόπιτα

Μία εύκολη συνταγή για σοκολατόπιτα έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.

Θέλεις να κάνεις αποτοξίνωση; Φάε αυτό το cake σοκολάτα!

Υλικά για σοκολατόπιτα με λιωμένη σοκολάτα 
 

· 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 220 γρ. ηλιέλαιο
· 200 γρ. ζάχαρη
· 240 γρ. νερό (αν θέλουμε αντικαθιστούμε τη μισή ποσότητα νερού με γάλα 3,5% λιπαρά)
· 40 γρ. κακάο
· 5 αυγά
· 1 πορτοκάλι το ξύσμα
· 5 γρ. αλάτι
Για το σιρόπι
· 500 γρ. νερό
· 200 γρ. ζάχαρή
· 30 γρ. κακάο

Για την επικάλυψη με σοκολάτα

· 200 γρ. κουβερτούρα 65%
· 30 γρ. γάλα
· 1 κ.γ. ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
· Παγωτό βανίλια

Blondie με φυστίκι Aιγίνης και σοκολάτα

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 βαθμούς, στον αέρα.
· Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, να αφρατέψουν για 4’.
· Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το νερό, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά μας για ακόμα 1’.
· Βάζουμε στο κάδο του μίξερ, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλάτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αν το μείγμα μας είναι αρκετά υδαρές προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι ακόμα και ανακατεύουμε.
· Με ένα πινέλο λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο εσωτερικά το ταψί, το πασπαλίζουμε με κακάο και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
· Μεταφέρουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψί (22*33) , στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35’. Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί βάζουμε ένα μαχαίρι με τη μύτη μέσα στο κέντρο της Σοκολατόπιτα, αν βγει καθαρό είμαστε έτοιμοι, αν όχι ψήνουμε λίγο ακόμα.
· Αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
· Προσθέτουμε σε μικρή κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 7’ σε μέτρια φωτιά.
· Αφού έχει κρυώσει λίγο η Σοκολατόπιτα μας, την κόβουμε σε κομμάτια, την σιροπιάζουμε πολύ καλά, με το ζεστό σιρόπι να πάει παντού.
· Λιώνουμε σε μικρή κατσαρόλα η σκεπασμένη με μεμβράνη σε ένα μπολ στα μικροκύματα τη σοκολάτα μαζί με το γάλα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από την Σοκολατόπιτα.
· Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με παγωτό βανίλια και απολαμβάνουμε!

Δείτε το Breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top