Παραδοσιακές πέτουλες από τα Νιάτα Λακωνίας!

Δείτε βήμα- βήμα τη συνταγή

<

Αν θέλεις να φας ένα πλούσιο αλλά διαφορετικό πρωινό, δοκίμασε να φτιάξεις παραδοσιακές πέτουλες από τα Νιάτα Λακωνίας.

Φτιάξε μόνη σου πιτάκια με παστουρμά

Υλικά 

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 500 ml νερό 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
 ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 Mέλι και κανέλα για το σερβίρισμα 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και κουταλια - κουταλιά προσθέτουμε το αλεύρι ενώ χτυπάμε συνεχώς με ένα πηρούνι. Θέλουμε να έχουμε έναν λείο χυλό, όχι πολύ πηχτό, να ρέει. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο - περίπου 200 ml - και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε χυλό και τον αδειάζουμε στο καυτό λάδι. Οι κουταλιές του χυλού σχηματίζουν μικρές τηγανίτες, διαμέτρου όχι πάνω από 5-7 εκατοστά η καθεμιά που ενώνονται μεταξύ τους και φτιάχνουν μια “μαργαρίτα”. Δείτε το βίντεο για να πετύχετε το σχέδιο. Αφήνετε να ροδίσουν από τη μια πλευρά, δεν θα χρειαστεί πάνω από 2-3 λεπτά, και γυρίζετε προσεκτικά την “μαργαρίτα” να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε και την ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Όσο οι τηγανίτες είναι ακόμη ζεστές τις περιχύνουμε με μέλι και κανέλα και τις τρώμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo,com


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top