Σας αρέσει η μελιτζανοσαλάτα; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή

Είναι απλή και πεντανόστιμη

Αν είστε λάτρης της μελιτζανοσαλάτας το μόνο σίγουρο είναι πως θα λατρέψετε την παρακάτω συνταγή.

Είναι απλή, δωρική μα και πληθωρική!

Αυτή είναι η πιο light και νόστιμη σαλάτα


Υλικά  για τη μελιτζανοσαλάτα

3 - 4 (1.200 γρ.) μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες, (διαλέξτε “τροφαντές”) 50 ml ελαιόλαδο 50 ml ξύδι λευκό δυνατό 2-3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το μέγεθος και με το πόσο θέλετε έντονη γεύση) λίγα κλαδάκια μαϊντανό 1 - 2 μικρές πιπερίτσες καυτερές, περίπου 1 κουτάλι του γλυκό ψιλοκομμένες (προαιρετικά) αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Πλένετε καλά τις μελιτζάνες. Τις βάζετε να ψηθούν σε σχάρα ψησταριάς ή στον φούρνο της κουζίνας ή σε καμινέτο. Υπολογίστε συνολικά 20 - 30 λεπτά ανάλογα που θα γίνει το ψήσιμο. Γυρίστε τις 1 - 2 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα. Η ένδειξη ότι οι μελιτζάνες είναι ψημένες σωστά είναι να έχει ξεκολλήσει η φλούδα από τη σάρκα σε κάποια σημεία και η σάρκα να είναι μαλακιά και τρυφερή. Βγάζετε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και τις αφήνετε σε ένα πιάτο να κρυώσουν ελαφρά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και ενός μεγάλου κουταλιού, αφαιρείτε τη φλούδα προσεκτικά. Ακουμπήστε τη σάρκα σε ένα σουρωτήρι, χαράξτε με ένα μαχαίρι και ανοίξτε ώστε να δημιουργήσετε μεγαλύτερη επιφάνεια και να φύγουν τα περιττά υγρά πιο εύκολα. Αφήστε να στραγγίσουν για 15-20 λεπτά. Σε μια ξύλινη επιφάνεια ή σε ένα ευρύχωρο σκεύος αδειάστε το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και αρχίστε να τις κόβετε με ένα μαχαίρι μέχρι να αρχίσουν να πολτοποιούνται. Λιώστε το σκόρδο και προσθέστε στις μελιτζάνες, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά με κουτάλι. Αν χρησιμοποιήσετε τις καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκόψτε τις και προσθέστε τις κι αυτές στο μείγμα. Συνεχίστε να κόβετε με το μαχαίρι, έτσι η μελιτζανοσαλάτα σας θα έχει ωραία υφή, θα είναι λεπτοκομμένη αλλά όχι… νιανιά, για αυτό το λόγο αποφύγετε τον μπλέντερ και χρησιμοποιήστε το μαχαίρι. Προσθέστε το ξύδι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε τη γεύση και αναλόγως προσθέστε αλάτι, πιπέρι ή λαδόξυδο. Στο τέλος, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και ρίξτε τον στη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως ή την διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι την χρειαστείτε. Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 μέρες. 

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com/
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top