Παραδοσιακά γεμιστά από τον Λάμπρο Βακιάρο

Μας δείχνει βήμα βήμα την συνταγή

Ο Λάμπρος Βακιάρος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και μας έφτιαξε πεντανόστιμα παραδοσιακά γεμιστά. Ας δούμε τα υλικά και πως μπορούμε να τα φτιάξουμε. 

Ο Παύλος Χάππιλος έφτιαξε το πιο νόστιμο γλυκό και μας έδωσε τη συνταγή

Υλικά


8 μεγάλες τομάτες
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
5 κ.γ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 κ.σ. + 1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
500 γρ. ρύζι γλασέ
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
4 πατάτες
4 – 5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση


•    Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί για να είμαστε σίγουροι ότι χωράνε. Δεν πρέπει να είναι πολύ στρυμωγμένα για να μπορέσουμε να βάλουμε τις πατάτες στα κενά.

•    Κόβουμε το καπάκι από τις πράσινες πιπεριές και αφαιρούμε το άσπρο εσωτερικό κάτω από το καπάκι. Πετάμε τους σπόρους και το κρατάμε. Επίσης, κόβουμε τα καπάκια από τις τομάτες αφαιρούμε το εσωτερικό τους, το οποίο βάζουμε σε ένα μπολ ξεχωριστά.

•    Με ένα πιρούνι καρφώνουμε τα λαχανικά στο κάτω μέρος σε 4 σημεία. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό κάθε λαχανικού με 1/2 κ.γ. ζάχαρη

(4 γρ.), αλάτι και πιπέρι.

•    Βάζουμε στο μούλτι το εσωτερικό από τις πράσινες πιπεριές, το εσωτερικό από τις τομάτες, την ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, το 1/3 από το δυόσμο και το 1/3 από το μαϊντανό και τα αλέθουμε ώστε να φτιάξουμε μία σάλτσα.

•    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο (50 γρ.) σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τη ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τσιγαρίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και αρκετό πιπέρι.

•    Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με τη μισή σάλτσα. Μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
•    Προσθέτουμε στο μείγμα τον υπόλοιπο δυόσμο και μαϊντανό, τη ½ κούπα ελαιόλαδο (100 γρ.) και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε τη γεύση, αν χρειάζεται, με αλάτι και πιπέρι.
•    Γεμίζουμε όλα τα λαχανικά με το μείγμα μέχρι τα 3/4.

Φτιάξτε το πιο νόστιμο Red Velvet cake

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
•    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις στριμώχνουμε ενδιάμεσα στα λαχανικά.
•    Ραντίζουμε τα γεμιστά με το 1/3 κούπας ελαιόλαδο (80 γρ.) και κλείνουμε τα λαχανικά με τα καπάκια τους.
•    Ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε από πάνω παντού με την τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάζουμε πρώτα με μία λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο.
•    Ψήνουμε για 1 ώρα, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για ακόμα 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας.

Πρέπει να έχουν μείνει λίγα υγρά στο ταψί και να έχουν αρχίσει τα λαχανικά και οι πατάτες να ξεροψήνονται.


Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top