Φτιάξτε το πιο νόστιμο Red Velvet cake

Μία συνταγή από τους σεφ του Cook Beef

Ένα πεντανόστιμο red velvet έφτιαξαν οι σεφ του Cook Beef και έδειξαν βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Σας αρέσει η πάβλοβα; Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές

Υλικά για το Red Velvet 

220 γρ. βούτυρο
450 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
250 γρ. γιαούρτι
Ξύδι
400 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το frosting:
250 γρ. βούτυρο
400 γρ. τυρί κρέμα
1 στικ βανίλιας
500 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το βούτυρο κρέμα:
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη

Παγωτό Cheesecake με φράουλες

Εκτέλεση

Για το red velvet ξεκινάμε ανακατεύοντας το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γιαούρτι και το ξύδι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ σε δύο δόσεις. Μεταξύ των δύο δόσεων, προσθέτουμε και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ψήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 90-120 βαθμούς κελσίου, ώστε να μην χαθεί το χρώμα. Είτε στους 90 βαθμούς για 4 ώρες είτε στους 120 για 2 ώρες. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την βουτυρόκρεμα, ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα.
Για το frosting, ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και σπόρους από 1 στικ βανίλιας. Ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη μέσα στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ισιώνουμε το πάνω μέρος του κέικ με ένα μαχαίρι και κρατάμε τα κομμάτια που περισσεύουν. Κόβουμε το κέικ μας οριζόντια σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετούμε ανάμεσα μία στρώση βουτυρόκρεμας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του cake με το frosting. Κάνουμε τρίμματα από τα κομμάτια που περίσσεψαν και στολίζουμε το πάνω μέρος του cake. Ιδανικά, αφήνουμε το Red velvet στο ψυγείο για μία μέρα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top