Δροσιστικές καλοκαιρινές παρασκευές από κορυφαίους σεφ

Το Cook Beef κάθε Σάββατο στις 18:20

Το καλοκαίρι ήρθε και οι πέντε σεφ της εκπομπής Cook Beef που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:20 έδωσαν στους τηλεθεατές του Star ξεχωριστές συνταγές.

Μους Γιαούρτι με Ψητά Ροδάκινα και Γκρανόλα

Ο Νίκος Θωμάς, ο Σταύρος Βαρθαλίτης, ο Χρήστος Γλωσσίδης, ο Μάνος Σαρρής και ο Σάββας Ληχανίδης για άλλη μία φορά μεγαλούργησαν. 

Σορμπέ Φράουλα

Υλικά:

1 κεσεδάκι φράουλες
2-3 φύλλα δυόσμου
100 γρ. ζάχαρη
30 ml λικέρ

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα beamer. Τοποθετούμε τα σορμπέ σε φόρμες σιλικόνης και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 40-45 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για άλλες 3-4 ώρες.

Φρουτοσαλάτα

Υλικά

1 κεσεδάκι φράουλες
2 αχλάδια
1 ανανάς
100 ml λικέρ πικραμύγδαλο
100 ml ουίσκι μπέρμπον
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Αστεροειδής γλυκάνισος
Δυόσμος

Εκτέλεση

Για το σιρόπιΚάνουμε ένα σιρόπι ένα προς 1 (1 λίτρο νερό-1 κιλό ζάχαρη) και μοιράζουμε σε 3 μπολ σε ίσα μέρη. Στο ένα τοποθετούμε τις φράουλες, στο άλλο τα αχλάδια και στο τρίτο τον ανανά. Στο μπολ με τις φράουλες προσθέτουμε λικέρ πικραμύγδαλο. Στο μπολ με τα αχλάδια
προσθέτουμε δυόσμο. Στο μπολ με τον ανανά προσθέτουμε ουίσκι μπέρμπον και αστεροειδή γλυκάνισο. Αφήνουμε τις φρουτοσαλάτες μας για μία μέρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Κρύα σούπα Γκασπάτσο με παντζάρι

Υλικά

3 ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη
Μισό αγγούρι
Μισό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Μερικά φύλλα φρέσκια ρίγανη
1 συσκευασία Βρασμένα παντζάρια
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, το βρασμένο παντζάρι, λάδι, ξύδι αλάτι και πιπέρι. Μπορούμε να αφήσουμε το μπολ μία μέρα στο ψυγείο, για να ενισχύσουμε τη γεύση. Τέλος, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι πάρουμε μία λεία υφή. Σερβίρουμε την κρύα σούπα στο πιάτο και στολίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο δυόσμο.

Νερά

Ανάλογα με το πόσο έντονο ή ελαφρύ θέλουμε να κάνουμε το νερό μας, προσθέτουμε τα ανάλογα μυρωδικά και φρούτα. Ιδανικά, αφήνουμε στο ψυγείο για 1 μέρα και σερβίρουμε.

1) Νερό με μαστίχα και αγγούρι

1 λίτρο νερό
5-6 δάκρυα μαστίχας
½ αγγούρι

2) Με εσπεριδοειδή και δενδρολίβανο

1 λίτρο νερό
½ γκρέιπφρουτ
½ μανταρίνι
1 κλαδάκι δενδρολίβανο

3) Με φρούτα του δάσους και ιβίσκο

1 λίτρο νερό
5-6 Σμέουρα
5-6 Blueberries
αποξηραμένος ιβίσκος

Iced tea

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τσάι του βουνού. Αφού πάρει βράση, προσθέτουμε λίγο κρύο νερό και το χωρίζουμε σε 3 διαφορετικές κανάτες. Στην πρώτη τοποθετούμε σαφράν, στην δεύτερη κανέλα και γαρύφαλλο και στην τρίτη αστεροειδή γλυκάνισο και μανταρίνι.
Ανάλογα με το πόσο έντονο ή ελαφρύ θέλουμε να κάνουμε το τσάι μας, προσθέτουμε τα ανάλογα μυρωδικά και φρούτα. Ιδανικά, αφήνουμε στο ψυγείο για 1 μέρα και σερβίρουμε.

Δείτε τα επεισόδια του Cook Beef 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top