Μους Γιαούρτι με Ψητά Ροδάκινα και Γκρανόλα

Μοναδικές μαγειρικές ιδέες στην εκπομπή το Σάββατο στις 18:20 στo Star

O Χρήστος αναλαμβάνει να μας δροσίσει και να μας γλυκάνει με μια υπέροχη μους γιουρτιού, ενώ νέα gadgets, με τον ίδιο μοναδικό τρόπο παρουσίασης από τους chefs, κάνουν την εμφάνιση τους! Κι εμείς δεν τους χορταίνουμε!

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΓΚΡΑΝΟΛΑ

Υλικά

Για τη μους:

200 γρ. Γιαούρτι

350 γρ. Κρέμα γάλακτος

120 γρ. Ζάχαρη άχνη

½ κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα

Για τα ροδάκινα:

3 ροδάκινα

150 γρ. Σάκε

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

½ κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

2-3 φύλλα Αρμπαρόριζας

Για την γκρανόλα:

100 γρ. Βρώμη

50 γρ. Φιλέ αμυγδάλου

1/3 κ.γ. Γαρύφαλλο σκόνη

50 γρ. Μέλι

35 γρ. Ηλιέλαιο

Δείτε όλες τις εκπομπές του «Cook Beef»

Εκτέλεση

Για τη μους:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Σε μια άλλη μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι και ενσωματώνουμε τη σαντιγί. Τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τα ροδάκινα:

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το σάκε, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την αρμπαρόριζα και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό. Κόβουμε τα ροδάκινά μας κυδωνάτα και τα βάζουμε στο σιρόπι. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να αρωματιστούν για 20 λεπτά.

Για τη γκρανόλα:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 12 λεπτά.

Για το σερβίρισμα περνάμε τα ροδάκινα σε ένα σχαροτήγανο να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές και στήνουμε το πιάτο.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top