Εύκολη και γρήγορη τούρτα crunchy με 6 υλικά

Από τον σεφ Λάμπρο Βακιάρο

Ο Λάμπρος Βακιάρος μέσα από την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» ετοίμασε μια εύκολη και γρήγορη τούρτα crunchy με 6 υλικά.

Συνταγή για αποδομημένο γαλακτομπούρεκο από τη Μαργαρίτα Νικολαϊδη!

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

Cook Beef: Φτιάξτε ψημμένο αλλά και ωμό Cheese Cake

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. γκρανόλα σοκολάτας (δημητριακά)
50 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. φράουλες
300 γρ. λευκή κουβερτούρα
3 κ.σ. ηλιέλαιο
360 γρ. φυτική κρέμα με20% λιπαρά (παγωμένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΒΗΜΑ 01. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και της μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΒΗΜΑ 02. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

ΒΗΜΑ 03. Για τη βάση, σε ένα μπολ προσθέτουμε τη γκρανόλα και σπάμε τυχόν μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τη κουβερτούρα και ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για 30’’-60’’ μέχρι να λιώσει κ σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε η κουβερτούρα να πάει σε όλη τη γκρανόλα.

ΒΗΜΑ 04. Μεταφέρουμε το μείγμα της βάσης σε αποσπώμενη φόρμα 24 ή 26 εκ. στην οποία έχουμε βάλει μία λαδόκολλα.
Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα και το ηλιέλαιο. Με μία μαρίζ ή κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

ΒΗΜΑ 05. Πολτοποιούμε στο μούλτι τις ψητές φράουλες έως ότου γίνει λεία σάλτσα.

ΒΗΜΑ 06. Στο μίξερ ή σε μπολ με μίξερ χειρός προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και χτυπάμε έως ότου αφρατέψει περίπου για 2’-3’.
Ενσωματώνουμε τη λευκή κουβερτούρα στην χτυπημένη κρέμα και τη σάλτσα φράουλας. Με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε με μία μαρίζ. Μεταφέρουμε τη κρέμα στη φόρμα την απλώνουμε σε λεία επιφάνεια και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top