Πώς να φτιάξετε κεμπάπ γιαουρτλού

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

κεμπάπ γιαουρτλού

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ετοίμασε κεμπάπ γιαουρτλού. 

Steak με πατάτες και σπαράγγια!

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά Συνταγής 

Για το κεμπάπ

300 γρ. κιμά αρνίσιο

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

80 γρ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι λευκό

2 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ρίγανη ξερή

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. σουμάκ

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μπαχάρι

1/2 κ.γ. τσιμένι

1/2 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

αλάτι και πιπέρι

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα

400 γρ.τομάτα

1 κρεμμύδι λευκό

50 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή

Για το σερβίρισμα

1 καμένο κρεμμύδι κομμένο στη μέση

μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

2 ντομάτες ψημένες

πίτες για σουβλάκι ψημένες

γιαούρτι στραγγιστό

πάπρικα καπνιστή

 

Σούπα μπορς λαχανικών και τυρί κρέμα

 

 

Εκτέλεση της συνταγής 

Για το κεμπάπ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά ύστερα ψιλοκόβουμε και τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι και αυτά και συνεχίζουμε για 2 λεπτά τη διαδικασία.

Τέλος προσθέτουμε και την πάστα ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να παντρευτούν όλα τα υλικά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τη ξερή ρίγανη, την κανέλα, το σουμάκ, το μπούκοβο, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το τσιμένι.

Προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι αφού έχουν κρυώσει στο μπολ με τον κιμά και βάζουμε τη φρυγανιά και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να μαριναριστεί καλά ο κιμάς. Μπορεί να  μείνει στο ψυγείο και μία νύχτα.

Στη συνέχεια παίρνουμε μία χούφτα από τον κιμά και τον πλάθουμε με τα χέρια μας.

Παίρνουμε δύο ξυλάκια αφού τα έχουμε μουλιάσει σε νερό για 10-15 λεπτά για σουβλάκια και απλώνουμε τον κιμά. Το πιέζουμε με προσοχή με τα δάχτυλά μας για να ψηθεί καλά μέχρι μέσα και να μην έχει μεγάλο πάχος.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά. Αλείφουμε τα κεμπάπ με με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να μην κολλήσουν και σπάσουν στο τηγάνι και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τη σάλτσα

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα και το σωτάρουμε με τη πάπρικα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη κονκασέ τομάτα και σιγοβράζουμε μέχρι να γλασσάρει για περίπου 10-15 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά χωρίς ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση. Το βάζουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα σαν καμένο. Αφαιρούμε σε ξύλο κοπής όταν είναι έτοιμα.

Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.

Κόβουμε τις τομάτες στη μέση επίσης και τις βάζουμε στο τηγάνι από τη κομμένη πλευρά επίσης μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και αυτές.

Κόβουμε τις πίτες αφού τις έχουμε ψήσει και τις τοποθετούμε σε ξύλο, από πάνω βάζουμε τα κεμπάπ, τη σάλτσα και το γιαούρτι. Τοποθετούμε γύρω γύρω τα καμμένα μας λαχανικά.

Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και πάπρικα.

Δείτε όλη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top