Steak με πατάτες και σπαράγγια!

Δείτε άλλη μία ξεχωριστή συνταγή

Steak με πατάτες και σπαράγγια έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Λαχταριστή μπαλοτίνα από μπούτι κοτόπουλο & Ριζότο grana Padano

Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά για τη Συνταγή 

Για το flat iron steak

1 κιλό flat iron steak
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι / πιπέρι

Για τις πατάτες

1.5 κιλό πατάτες baby
1 κ.σ. χοντρόαλάτι
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
αλάτι / πιπέρι

Για τα φασολάκια και τα σπαράγγια

1 συσκευασία σπαράγγια πράσινα
500 γρ. πράσινα στρογγυλά φασολάκια
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
Αλάτι

Εκτέλεση για τις πατάτες

Βήμα 1

 Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τις πατάτες baby που έχουμε πλύνει καλά. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε το χοντρό αλάτι. Δίνουμε μια βράση στην μέγιστη θερμοκρασία και στη συνέχεια χαμηλώνουμε συμμετρία και σιγοβράζουμε για περίπου 20’ μέχρι ένα μαχαίρι να εισέρχεται εύκολα στις πατάτες αλλά να μην είναι παραβιασμένες.

Βήμα 2

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα

Βήμα 3

 Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο. 

Σουρώνουμε τις πατάτες και όπως είναι καυτές τις προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια με την παλάμη μας πιέζουμε κάθε πατάτα έτσι ώστε να την ‘πατήσουμε’ αλλά όχι να την λιώσουμε (αν είναι πολύ ζεστές περιμένουμε 5’ να κρυώσουν).

Βήμα 4

Ψήνουμε για περίπου 20΄ μέχρι να πάρουν ένα βαθύ σκούρο χρώμα.

Για τα σπαράγγια και τα φασολάκια

Βήμα 1

 Για τα σπαράγγια, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε περίπου το 1/4 από το κάτι μέρος. (πρέπει να κόψουμε στο σημείο που το σπαράγγι αρχίζει να γίνεται από έντονο πράσινο σε λίγο πιο λευκό και αν πιέσουμε στο σημείο το νιώθουμε αρκετά σκληρό).

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετά νερό που βράζει, προσθέτουμε τα πράσινα στρογγυλά φασολάκια και μόλις πάρουν μια βράση βράζουμε για 1’ και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα σπαράγγια και βράζουμε συνολικά για άλλα 3’.
Σουρώνουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο 

Βήμα 3

 Επαναφέρουμε τα βρασμένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι.

Για το flat iron steak

Βήμα 1

 Πολύ σημαντικό είναι το κρέας να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 2

 Μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο και το κρέας.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία ένα σχαροτήγανο.
Μόλις το δούμε σχεδόν να καπνίζει προσθέτουμε το κρέας και ψήνουμε πάντα σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 2’ και στη συνέχεια το στρέφουμε σε 45 μοίρες έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις σχαρωσιές (grill marks) και ψήνουμε για άλλα 2. Αναποδογυρίζουμε το κρέας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.

Βήμα 4

Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο να σταθεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε.

Βήμα 5

Σερβίρουμε με τις πατάτες και τα λαχανικά.

Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top