Εύκολες και νόστιμες σπιτικές συνταγές για πικ νικ

Τι προτείνει η παρέα του Cook Beef

Την άνοιξη ο καιρός σε προδιαθέτει για αποδράσεις στα πέριξ, μικρές εκδρομούλες και βόλτες στην εξοχή! Δείτε τις συνταγές που προτείνει η παρέα του Cook Beef για το ιδανικό πικ νικ.

Αρνίσια κεφτεδάκια με καπνιστό σκόρδο και σάλτσα φέτας


Υλικά
500 γρ. αρνίσιο κιμά
1 κρόκο αυγού
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Θυμάρι
Καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα φέτας:
500 γρ φέτα
200 ml κρέμα γάλακτος
Φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε σκόρδο, κρεμμύδι, θυμάρι. Σε μια μπασίνα τα ανακατεύουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τον κρόκο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μπαλάκια τα σοτάρουμε σε τηγάνι να πάρουν χρώμα και τελειώνουμε στο φούρνο.
Για τη σάλτσα φέτας, βάζουμε κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη και σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να αρωματιστεί. Σε μια μπασίνα θρυμματίζουμε τη φέτα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος αφού έχουμε βγάλει την ρίγανη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σάλτσα.

Δες τα προηγούμενα επεισόδια του Cook Beef


Potato skins με τυριά , με αβοκάντο γιαούρτι και με μπεϊκον, μπεσαμέλ και παρμεζανα
Υλικά

2 Kg Πατάτες
Για τη γέμιση τυριών:
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. τριμμένο τσένταρ
200 γρ. τριμμένο μετσοβόνε
Για τη γέμιση αβοκάντο – γιαούρτι:
250 γρ. γιαούρτι
1 ώριμο αβοκάντο
1 Lime
Κόλιανδρο
Τσίλι


Για τη γέμιση με μπέικον - μπεσαμέλ:
4 φέτες Μπέικον
50 γρ.βούτυρο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
500 ml γάλα
Aλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού

Eκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, τις κόβουμε στη μέση και σκάβουμε λίγο το κέντρο τους.
Για τη γέμιση  των τυριών βάζουμε τα τυριά σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε μέσα στην πατάτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.


Για τη γέμιση αβοκάντο – γιαούρτι: Ψιλοκόβουμε το τσίλι, το κόλιανδρο και το αβοκάντο. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αβοκάντο, το τσίλι και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε μόνες τους τις πατάτες στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν. Αφού ψηθούν οι πατάτες προσθέτουμε το μείγμα με το αβοκάντο και το γιαούρτι.


Για τη γέμιση με μπέικον: Ξεκινάμε με τη μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι δημιουργώντας ένα ξανθό ρου. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχόμενα με ένα φουε. Μόλις δέσει αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και την παρμεζάνα και τοποθετούμε ξανά στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς. Αφαιρούμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε. Ανακατεύουμε το μπέικον με τη μπεσαμέλ και το τοποθετούμε στις πατάτες. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χούμους
Υλικά
250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
100 γρ. ταχίνι
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρεμώδης υφή.

Κόσλοου
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο κόκκινο
2 καρότα
2 κρεμμύδια
Ξύδι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά πολύ λεπτά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σινουά με αλάτι και ξύδι ώστε να αποβάλλουν όλα τους τα υγρά. Τέλος, μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ξύδι.

Ρώσικη
ΥΛΙΚΑ

1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
70 γρ. αρακά

Για τη μαγιονέζα
2 κρόκους
1 αυγό
600 ml ηλιέλαιο
Λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε την πατάτα μέχρι να μαλακώσει ελάχιστα. Σε μια άλλη κατσαρόλα μπλανσάρουμε τον αρακά.
Αφήνουμε στην άκρη τις πατάτες και τον αρακά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την μαγιονέζα. Βάζουμε τα αυγά σε μια κανάτα ή δοσομετρητή και χτυπάμε με ένα μπιμερ ενώ ρίχνουμε «κορδόνι» το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε λεμόνι και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ την πατάτα μαζί με τον αρακά και αναμειγνύουμε με την μαγιονέζα.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με ταχίνι
ΥΛΙΚΑ

400 γρ αλεύρι σκληρό
100 γρ. ταχίνι
1 φακελάκι 8 γρ. ξηρή μαγιά
250 ml ζεστό νερό
32 gr ζάχαρη
1 κγ αλάτι

Για την επικάλυψη:
100 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
200 γρ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζεστό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ταχίνι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά και προσθέτουμε 3 κ.σ από το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς χυλός. Το αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι στο υπόλοιπο αλεύρι και έπειτα το προσθέτουμε σταδιακά στο χυλό ανακατεύοντας. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα. Λαδώνουμε ελαφριά το μπολ και τη ζύμη από πάνω, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε σε ζεστό περιβάλλον, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει η ζύμη την βγάζουμε από το μπολ, πλάθουμε λίγο με τα χέρια για να ξεφουσκώσει και την χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη. Παίρνουμε κάθε ζυμαράκι ξεχωριστά και το πλάθουμε σχηματίζοντας το κουλούρι. Ενώνουμε τις άκρες χρησιμοποιώντας λίγο νερό.
Για την επικάλυψη:
Φτιάχνουμε σε ένα μπολ το ζαχαρόνερο και σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε το σουσάμι.
Περνάμε το κάθε κουλούρι μας πρώτα από το ζαχαρόνερο και μετά από το σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένα καλά, σε ζεστό περιβάλλον, για να ξαναφουσκώσουν.
Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην ξεροψηθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Δείτε και άλλες συνταγές από την εκπομπή Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top