Συνταγή για πορτοκαλόπιτα από την εκπομπή Cook Beef

Του Σταύρου Βαρθαλίτη

Στο Cook Beef του Σαββάτου 8/5/2021 οι αγαπημένοι chef της εκπομπής μάς έδειξαν τη συνταγή μίας πορτοκαλόπιτας που θα... γλείφεις τα δάχτυλά σου!

βαρθαλίτης συνταγές πορτοκαλόπιτα cook beef

Cook Beef: Ο MasterChef Σταύρος Βαρθαλίτης μάς έδειξε τη συνταγή του για λαχταριστή πορτοκαλόπιτα

Δες τα προηγούμενα επεισόδια του Cook Beef

Πορτοκαλόπιτα - Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη
πορτοκαλόπιτα masterchef βαρθαλίτης cook beef

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 500γρ. ζάχαρη
  • 500γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 πορτοκάλι

Για την βάση:

  • 1 κουτί φύλλο κρούστας
  • 2 πορτοκάλια
  • ξύσµα από 2 πορτοκάλια
  • 250γρ. ζάχαρη250γρ. ηλιέλαιο
  • 250γρ. γάλα
  • Άρωµα βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. µπέικιν
  • 1κ.γ. σόδα

Εκτέλεση

Βάζουµε την ζάχαρη, την κανέλα, το νερό και το πορτοκάλι κοµµένο στη µέση σε ένα κατσαρολάκι. Αφήνουµε να πάρει µία βράση και αφαιρούµε από την φωτιά. Αφήνουµε το σιρόπι να κρυώσει. Αποξηραίνουµε τα φύλλα κρούστας είτε αφήνοντας τα να ξεραθούν µόνα τους είτε βάζοντας τα στο φούρνο στους 100 βαθµούς για 30-35 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουµε τα δύο πορτοκάλια για περίπου µισή µε µία ώρα.  Αφού περάσει αυτό το διάστηµα, παίρνουµε τα πορτοκάλια, βγάζουµε το ξύσµα από 2 άλλα πορτοκάλια και τα χτυπάµε στο µίξερ µε τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο, µέχρι να διαλυθούν τελείως.

Στη συνέχεια, ρίχνουµε τα αυγά, το γάλα, το µπέικιν, τη σόδα και το άρωµα βανίλιας και τα αναµειγνύουµε µαζί µέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.

Αφαιρούµε από το µίξερ, το βάζουµε σε ένα µπολ και σταδιακά προσθέτουµε τα φύλλα κρούστας µέσα. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ένα ταψί, ρίχνουµε το µείγµα µέσα και ψήνουµε 35-45 λεπτά στους 160 βαθµούς στον αέρα.

Βγάζουµε από το φούρνο και σιροπιάζουµε µε το κρύο σιρόπι.

Δείτε και άλλες συνταγές από την εκπομπή Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top