Cook Beef: Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη κοτόπιτα

Ο Σάββας Ληχανίδης και ο Χρήστος Γλωσσίδης σου δείχνουν τον τρόπο

Μία ωραία ιδέα για πίτα έδωσαν στην εκπομπή «Cook Beef» του Σαββάτου ο Σάββας Ληχανίδης και ο Χρήστος Γλωσσίδης. 

Οι δύο κορυφαίοι σεφ με την παρότρυνση του Νίκου Θωμά, του Μάνου Σαρρή και του Σταύρου Βαρθαλίτη έφτιαξαν κοτόπιτα.

Cook Beef: Μπαρμπούνια τηγανητά με βινεγκρέτ τομάτας και ταραμά

Υλικά για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή πίτα 

1 πακέτο φύλλο πολίτικο
½ kg κοτόπουλο ψητό ψίχα
3 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί)
2 κ.σ. κάρυ
Για την μπεσαμέλ
100 γρ. αλεύρι
90 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
Αλάτι και πιπέρι
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 αυγό

Cook Beef: Σαλάτα με λαχανίδα και αυγοτάραχο

Εκτέλεση της συνταγής 

Για την μπεσαμέλ

Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και καβουρδίζουμε για δύο λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και συνεχίζουμε τη βράση μέχρι το μείγμα μας να κοχλάσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα και το αυγό. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθεί το αυγό.

Στήσιμο πίτας

Προσθέτουμε στην έτοιμη μπεσαμέλ, τις πιπεριές , το κοτόπουλο, το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε δύο φύλλα. Λαδώνουμε τα φύλλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές. Τοποθετούμε το μείγμα κρύο, στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο και το λαδώνουμε. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες τρεις φορές. Κόβουμε τα περιττά φύλλα στις άκρες και διπλώνουμε απ΄έξω προς τα μέσα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.

Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef εδώ 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top