Cook Beef: Σαλάτα με λαχανίδα και αυγοτάραχο

Συντονιστείτε κάθε Σάββατο στις 18:30

Μοναδικές ιδέες έδωσαν στους τηλεθεατές της εκπομπής «Cook Beef» οι 5 κορυφαίοι σεφ, Μανώλης Σαρρής, Βασίλης Γλωσσίδης, Σταύρος Βαρθαλίτης, Νίκος Θωμάς και Σάββας Ληχανίδης.

Cook Beef: Λαχταριστό «Κους κους με πέστο» από τον Σάββα Ληχανίδη

Αν θέλετε να φτιάξετε μία ξεχωριστή σαλάτα δοκιμάστε μία kale και αβγοτάραχο που μας προτείνει ο Μανώλης Σαρρής. 

Cook Beef: Μοσχάρι Wellington με άρωμα Βρετανίας

Υλικά

250 γρ. λαχανίδα
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. αυγοτάραχο τρίμα
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
100 γρ.ελαιόλαδο
1 τσίλι πράσινο
10 φύλλα δυόσμου
1 πράσο (Το λευκό μέρος)
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη λαχανίδα. Την βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 3 λεπτά και παγώνουμε αμέσως. Χωρίζουμε τη λαχανίδα σε δύο ίσα μέρη.

Για το Dressing:

Στο ένα μέρος της λαχανίδας προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι, το κουκουνάρι, το μισό αυγοτάραχο, το μισό τσίλι και το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.

Για τη Σαλάτα:

Μαρινάρουμε την υπόλοιπη λαχανίδα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα από λεμόνι και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια την ψήνουμε σε σχαροτήγανο. Παράλληλα, κόβουμε το πράσο σε λεπτές ροδέλες και το ψήνουμε και αυτό στο σχαροτήγανο. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν και τα δύο χρώμα.

Βάζουμε την ψημένη λαχανίδα και το ψημένο πράσο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό τσίλι σε λεπτές φέτες και τα φύλλα του δυόσμου ψιλοκομμένα. Τα μαρινάρουμε με την μισή ποσότητα του dressing.
Απλώνουμε την μισή ποσότητα του dressing στη βάση του πιάτου και στήνουμε τη σαλάτα με την ψητή λαχανίδα. Στο τέλος, γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο από το τρίμμα του αυγοτάραχου.

Δείτε όλα τα επεισόδια του «Cook Beef» εδώ 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top