Πεντανόστιμη ανοιχτή πίτα με λαχανικά

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία

Μία γευστική πίτα με λαχανικά έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Δύο πεντανόστιμες πίτες χωρίς φύλλο

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Γλυκές πίτες: Τρεις συνταγές που κάνουν την καραντίνα πιο «νόστιμη»

Υλικά

•    1 φύλλο σφολιάτας
•    100 γρ. τυρί κρέμα
•    1 ξερό κρεμμύδι
•    1 κόκκινη πιπεριά
•    1 κίτρινη πιπερια
•    1 μελιτζάνα
•    1 κολοκυθάκι
•    60 γρ. χυμό ντομάτας
•    1 ώριμη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
•    6 ντοματίνια
•    6-8 πράσινα σπαράγγια
•    20 γρ. φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη
•    20 γρ. ελαιόλαδο
•    αλάτι και πιπέρι
  

Εκτέλεση

•    Σε ενα τηγάνι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι, τις πιπεριες, την μελιτζανα και το κολοκυθακι μας μεχρι να ροδισουν και αλατοπιπερωνουμε.
•    Προσθετουμε τον χυμο ντοματας, την ντοματα απο τον τριφτη, τα ντοματινια και συνεχιζουμε το μαγειρεμα για 5 λεπτα περιπου.
•    Σβηνουμε τη φωτια και αφηνουμε το τηγανι στην ακρη.
•    Σε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά σωταρουμε τα σπαράγγια αφού έχουμε κόψει χαμηλά το σκληρό σημείο τους με λίγο αλάτι και τα αποσύρουμε και αυτά να κρυώσουν ελαφρώς .
•    Αλειφουμε με ελαιολαδο ενα ορθογώνιο ταψί 25*35 και απλωνουμε πανω το φυλλο σφολιατας.
•    Ανακατευουμε το τυρι κρεμα με τη συμβραση μας στο τηγανι.
•    Αδειαζουμε τη συμβραση πανω στο φυλλο σφολιατας και απλωνουμε.
•    Διπλωνουμε το περισσευουμενο φυλλο προς τα μεσα και κοβουμε αν χρεαιζεται.
•    Ψήνουμε για περίπου 40΄ στους 180° C μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
•    Κοβουμε και σερβιρουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top