Masterclass: Ο Νίκος Πολιτάκος ετοιμάζει σφυρίδα usuzukuri!

H ασιατική εβδομάδα του MasterChef 5 ολοκληρώνεται με εξωτικές συνταγές

box contest in article

Στη δεύτερη θεματική εβδομάδα του MasterChef 5, οι διαγωνιζόμενοι έδειξαν τις μαγειρικές τους ικανότητες στην ασιατική κουζίνα. Έτσι, στο 7ο Masterclass o Σωτήρης Κοντιζάς υποδέχεται τον chef, Νίκο Πολιτάκο, και παρουσιάζουν δυο πιάτα με εξωτικές ασιατικές και ιαπωνικές γεύσεις.  

Masterclass: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ετοιμάζει ομελέτα... οκονομιγιάκι!

O guest chef ξεκίνησε ετοιμάζοντας στους διαγωνιζόμενους μια σφυρίδα Usuzukuri. Αν είστε λάτρεις του ψαριού και της ασιατικής κουζίνας, μπορείτε να προσπαθήσετε να γίνετε masterchefs στην κουζίνα σας με αυτή την ενδιαφέρουσα συνταγή: 

Υλικά

Για τη σφυρίδα kombujime 

1 φιλέτο σφυρίδας χωρίς δέρμα 

Kombu 

Sake 

Εκτέλεση 

  • Μουλιάζουμε στο σάκε το kombu μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια το σκουπίζουμε. 
  • Τυλίγουμε το φιλέτο για 1-2 ώρες και αφήνουμε στο ψυγείο. 

O guest chef, Νίκος Πολιτάκοςμ ασχολείται με την ιαπωνική κουζίνα τα τελευταία 8 χρόνια

Για το Leche de tigre 

15 gr κόλιανδρο 

17γρ. τζιντζερ 

20γρ. σέλερι 

45γρ. yuzu 

35γρ. λάιμ 

4γρ. ζάχαρη 

4γρ. mirin 

2γρ. σόγια πράσινη 

2 πρέζες katsuobushi 

1 πρέζα αλάτι 

1 κομμάτι kombu 

Εκτέλεση 

  • Όλα τα υλικά μαζί σε κανατάκι για 2 ώρες. 
  • Μετά τις 2 ώρες αφαιρούμε το kombu και μπιμάρουμε. 
  • Σουρώνουμε καλά και βάζουμε σε μπιμπερό.

Για το αλάτι παλαμίδας 

50 γρ. αλάτι maldon 

50 γρ. katsuobushi 

Εκτέλεση 

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη και περνάμε από σίτα. 

Για το λάδι κόλιανδρου 

600 ml grape seed oil 

300 γρ. φύλλα σπανάκι 

300 γρ. φρέσκο κόλιανδρο 

Οι top 10 παίκτες του MasterChef 5 παρακολουθούν το masterclass του Νίκου Πολιτάκου

Εκτέλεση 

  • Μπλανσάρουμε τον κόλιανδρο και το σπανάκι για 30 δευτερόλεπτα. 

  • Σουρώνουμε και κρυώνουμε άμεσα σε παγόνερο. 
  • Στη συνέχεια απλώνουμε σε πετσέτα και στεγνώνουμε πολύ καλά. 
  • Βάζουμε στο θερμομίξ το λάδι μαζί με τα μυρωδικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά στους 80 βαθμούς. 
  • Περνάμε από σίτα και στη συνέχεια από φίλτρο καφέ. 

MasterChef 5: Τα μαχαίρια ακονίζονται μετά την αποχώρηση του Ιωάννη 

Για το σερβίρισμα 

Λεπτές φέτες σφυρίδας 

1 passion fruit 

αχινός 

λάδι κόλιανδρου 

αλάτι παλαμίδας 

aonori 

φύτρες αμάρανθου 

φύτρες πράσινου σίσσο 

Εκτέλεση 

  • Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τη σφυρίδα και τοποθετούμε σε στρογγυλό πιάτο ομοιόμορφα. 
  • Ρίχνουμε leche de tigre με ένα κουτάλι σε όλες τις φέτες. 
  • Σε κάθε φέτα βάζουμε από λίγο αλάτι παλαμίδας και aonori . 
  • Στη συνέχεια σε κάθε φέτα βάζουμε από λίγο passion fruit και ένα κομματάκι αχινού. 
  • Τελειώνουμε με τις φύτρες αμάρανθου και σίσσο. 

Διαβάστε όλα τα νέα για το MasterChef 5  

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5 εδώ 

Δείτε κι άλλες συνταγές από τα masterclass του MasterChef 5 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top