Πώς να φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με σκορδαλιά γιαούρτι

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και εμείς ανατρέξαμε και σας βρήκαμε την πιο ενδιαφέρουσα συνταγή για μπακαλιάρο, που είχε φτιάξει ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή, «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Νηστίσιμα ‘Mac & Cheese’ με γαρίδες και κάσιους

Υλικά

· 2 φιλέτα μπακαλιάρου κομμένα σε μπουκιές

· 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

· αλάτι

· ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για το κουρκούτι:

· 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

· 200 γρ. κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο

· 330 γρ. μπύρα παγωμένη

· 50 γρ. τσίπουρο

· 60-100 γρ. νερό παγωμένο

· 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

· 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Για τη σκορδαλιά με γιαούρτι

· 3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

· 1 κ.γ. αλάτι

· 3-4 σκελίδες σκόρδο

· 180 γρ. ελαιόλαδο

· 40 γρ. μηλόξιδο

· αλάτι

· πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

· 80- 100 γρ. καρυδόψιχα

· 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

· 3-4 κλ. φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

· Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ηλιέλαιο και βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

· Στεγνώνουμε πολύ καλά το μπακαλιάρο μας και τον κόβουμε σε μπουκιές.

· Προσθέτουμε σε ένα πιάτο τα 300 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε το κομμένο μπακαλιάρο μας αφού τον αλατίσουμε καλά πριν.( Το αλεύρι θα μας βοηθήσει να μην βγάλει υγρά το ψάρι μας κατά το τηγάνισμα και να γίνει πολύ τραγανό κατά το τηγάνισμα.

Για το κουρκούτι

· Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός . Αν ο χυλός μας είναι πολύ πηχτός αραιώνουμε με λίγο κρύο νερό και αν είναι πιο αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

· Παίρνουμε κομμάτια από το μπακαλιάρο με μία τσιμπίδα, βουτάμε στο κουρκούτι μας και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να έχει ψηθεί και μέσα. Δεν βάζουμε πάρα πολλά κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα μας γιατί θα βράσουν και δεν θα γίνουν τραγανά όπως τα θέλουμε.

· Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα επιπλέον λάδια και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια από τον μπακαλιάρο μας.

Για τη σκορδαλιά με γιαούρτι

· Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες μας και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν μέχρι να είναι πολύ μαλακές.

· Τοποθετούμε σε μπλέντερ όλο το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξιδο και το φρέσκο θυμάρι μέχρι να λιώσουν όλα και να ενσωματωθούν μεταξύ τους.

· Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις σπάμε με ένα πιρούνι πολύ καλά και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του μπλέντερ και ανακατεύουμε.

· Τέλος βάζουμε και τις 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι και αναμιγνύουμε πολύ καλά να γίνει ωραία η σκορδαλιά μας.

· Ψιλοκόβουμε και το φρέσκο κρεμμύδι και το πασπαλίζουμε παντού και κρατάμε το πράσινο μέρος για το σερβίρισμα.

· Σερβίρουμε με μπόλικη σκορδαλιά γιαουρτιού στο πιάτο , τοποθετούμε από πάνω 3-4 κομμάτια τραγανού μπακαλιάρου και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι που είχαμε κρατήσει και λίγο ελαιόλαδο.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top