MasterClass: Πεντανόστιμες γαρίδες τεμπούρα και μπακαλιάρος με κουρκούτι

Μια συνταγή με την υπογραφή του Σωτήρη Κοντιζά

Στο σημερινό MasterClass του MasterChef 4, ο καταξιωμένος σεφ Σωτήρης Κοντιζάς έδειξε στους επίδοξους καλύτερους μάγειρες της Ελλάδας, μία πεντανόστιμη συνταγή: Γαρίδες και σπαράγγια σε τεμπούρα και  μπακαλιάρος και μανιτάρια σε κουρκούτι.

MasterClass:Φτιάξτε κανελόνια με ταρτάρ άγριων μανιταριών όπως τον Ιωαννίδη

Το ζητούμενο ήταν να μάθουν οι διαγωνιζόμενοι να κάνουν τον πιο σωστό πουρέ. Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τις οδηγίες του Σωτήρη Κοντιζά για τη συνταγή, δοκιμάστε τη στο σπίτι και κάντε τους πάντες να εκπλαγούν.

Δες αναλυτικά τα βήματα της συνταγής

Γαρίδες τεμπούρα

 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ντάσι, μίριν και σόγια να ζεσταίνεται.

· Καθαρίζουμε και τρίβουμε ένα γογγύλι.

· Καθαρίζουμε τις γαρίδες, χωρίς να βγάλουμε την ουρά.

Αφαιρούμε το έντερο από τη γαρίδα και πιέζουμε με τα δάχτυλα να δημιουργήσουμε το ίδιο πάχος κατά μήκος όλης της γαρίδας.

· Σε ένα μπολ βάζουμε 1 αυγό, 800 γρ. νερό και λίγο πάγο και χτυπάμε με το χέρι.

Προσθέτουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα.

· Παίρνουμε τη γαρίδα, την πανάρουμε σε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την περνάμε μέσα από το μείγμα.

Βάζουμε τη γαρίδα στο λάδι να τηγανιστεί.

· Πανάρουμε σε αλεύρι για όλες τις χρήσεις τα σπαράγγια και τα περνάμε μέσα από το μείγμα.

Βάζουμε τα σπαράγγια στο λάδι να τηγανιστούν.

Παίρνουμε το γογγύλι και ρίχνουμε τον ζωμό από ντάσι, μίριν και σόγια για ντιπ.

Σερβίρουμε.

Μπακαλιάρος κουρκούτι

· Έχουμε παστώσει τον μπακαλιάρο σε χοντρό αλάτι, ξεπλένουμε, ξεκουράζουμε στο ψυγείο.

· Σε ένα μπίμερ βάζουμε 3 αυγά, λεμόνι, μαϊντανό, κάπαρη, αγγουράκια και μουστάρδα για ντιπ.

· Βάζουμε σε ένα μπολ ρυζάλευρο και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μια κουτάλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε 300 γρ. μπύρα και 300 γρ. τσίπουρο και χτυπάμε λίγο.

Ρίχνουμε από το σιφόν στο μείγμα με το ρυζάλευρο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

· Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταίνεται στους 220 βαθμούς.

· Κόβουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια.

Περνάμε τον μπακαλιάρο από το μείγμα και τηγανίζουμε.

Σερβίρουμε.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top