MasterClass:Φτιάξτε κανελόνια με ταρτάρ άγριων μανιταριών όπως ο Ιωαννίδης

Ο γνωστός σεφ έδειξε όλη τη συνταγή βήμα - βήμα

Στο σημερινό MasterClass του MasterChef 4, ο καταξιωμένος σεφ Πάνος Ιωαννίδης έδειξε στους επίδοξους καλύτερους μάγειρες της Ελλάδας, μία σούπερ γευστική συνταγή: Κανελόνια με ταρτάρ άγριων μανιταριών, κρέμα ρικότας με τρούφα, σάλτσα από κανθαρέλες και ένα ποσέ αυγό ορτυκιού.

MasterClass: Πρασόρυζο με νόρι, σέσκουλα και γλυκάδια από τον Κοντιζά

Το ζητούμενο ήταν να μάθουν οι διαγωνιζόμενοι να κάνουν τον πιο σωστό πουρέ. Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τις οδηγίες του Πάνου Ιωαννίδη για τη συνταγή, δοκιμάστε τη στο σπίτι και καταπλήξτε τους καλεσμένους σας.

Συνταγή: Ριζότο με καραβίδες από τον Πάνο Ιωαννίδη!

Δες αναλυτικά τα βήματα της συνταγής

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι στο νερό που βράζει.

Ρίχνουμε τα κανελόνια.

· Κόβουμε το πράσο, το καρότο και το σέλερι σε μικρά κομματάκια.

Όλα μαζί τα λαχανικά τα σοτάρουμε ελαφρά.

· Με ένα πινέλο σκουπίζουμε τα μανιτάρια κανθαρέλες.

Κόβουμε τα μανιτάρια κανθαρέλες σε λεπτά κομμάτια και τα βάζουμε σε τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι – πιπέρι.

Ρίχνουμε από τον ζωμό των λαχανικών στο τηγάνι με τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

· Παίρνουμε τα μανιτάρια τρομπέτα και τα λακτάριους και κόβουμε τον κορμό από το μανιτάρι λακτάριους και το προσθέτουμε στον ζωμό.

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια λακτάριους και μαύρες και λευκές τρομπέτες.

· Ζεσταίνουμε λίγο λάδι από γκρειπσιτ .

Ρίχνουμε το λάδι μέσα στο μπλέντερ μαζί με μυρώνια εστραγκόν και λίγο θυμάρι σε διαφορετικές ποσότητες χτυπάμε και μετά το περνάμε από σήτα αρκετές φορές.

· Ψιλοκόβουμε ένα λευκό κρεμμύδι.

Βάζουμε το κρεμμύδι μέσα σε ένα τηγάνι.

Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο στο τηγάνι.

Προσθέτουμε στο τηγάνι λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια λακτάριους και λευκές, μαύρες τρομπέτες μέσα στο τηγάνι. Μόλις τηγανιστούν αφήνουμε να κρυώσουν.

· Τρίβουμε παρμεζάνα σε λεπτό τριφτή.

Προσθέτουμε στη παρμεζάνα ανθότυρο και ψιλοκομμένα μυρώνια, αλάτι – πιπέρι και μερικά φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.

Αν τα μανιτάρια χρειάζονται υγρασία προσθέτουμε από τον ζωμό λαχανικών.

Κόβουμε λίγη τρούφα και την ψιλοκόβουμε.

Προσθέτουμε την τρούφα στο μείγμα με το τυρί.

· Σε δυο κορνέ βάζουμε την κρέμα από το τυρί και στην άλλη το mix μανιταριών.

· Πάνω σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε λίγο λάδι.

· Μέσα σε ένα τσέρκι βάζουμε το μείγμα από το τυρί.

· Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα από το ντούξελ μανιταριών και τοποθετούμε γύρω από το μείγμα τυριού.

· Σε μια λωρίδα αλουμινόχαρτο ρίχνουμε λίγο λάδι και τυλίγουμε τα κανελόνια.

· Βάζουμε το ταψί με τα κανελόνια και το μείγμα τυριών στον φούρνο.

· Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε λάδι μέχρι να φτάσει 62ο και προσθέτουμε ένα αυγό.

· Σε ένα πιάτο βάζουμε τα μανιτάρια κανθαρέλες με τον ζωμό τους.

· Στο κέντρο του πιάτου βάζουμε τα κανελόνια με το μείγμα από τυρί.

· Πάνω στο μείγμα τυριού βάζουμε το αυγό.

· Ρίχνουμε και το λάδι πάνω από το πιάτο.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top