Xοιρινό με λαχανικά και κίτρινο ρύζι

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία

Μία ιδιαίτερη συνταγή με χοιρινό κρέας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Λάμπρος Βακιάρος.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε χοιρινό με λαχανικά και κίτρινο ρύζι.

Υπέροχες συνταγές για τους λάτρεις του χοιρινού

Τι χρειάστηκε για τη συνταγή

Για το χοιρινό
1 κιλό χοιρινό κόντρα (χωρις κόκκαλο)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 καρότα
2-3 μικρές πατάτες
250 γρ. μικρά καφέ μανιτάρια
4-5 κλωνάρια σέλερι
1/4 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. πελτέ
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
2 φλ. νερό
1 κύβο λαχανικών 
400 γρ. φασολάκια στρογγυλά
1/2 ματσακι μαϊντανό
αλάτι / πιπέρι

Για το ρύζι
2 κούπες ρύζι μακρύκοκκο
4 φλ. νερό
1 κύβο λαχανικών 
2 κ.γ. κουρκουμά
αλάτι / Πιπέρι

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας γύρο χοιρινό!

Εκτέλεση

Για το χοιρινό

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία (9).

Βήμα 2

 Παράλληλα λαδώνουμε το χοιρινό με 3-4 κ.σ. από το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και καβουρδίζουμε εξωτερικά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές, για περίπου 6’-7’ (σε δύο δόσεις).

Βήμα 4

Αφαιρούμε προσωρινά το κρέας, και προσθέτουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2’ - 3’. Συνεχίζουμε με τα καρότα τις πατάτες, τα μανιτάρια, και το σέλερι για άλλα 2’ με 3’.

Βήμα 5

 Eπαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος, προσθέτουμε το αλεύρι και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί και τέλος προσθέτουμε το νερό και τον κύβο. Δίνουμε μία βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε (πέντε – έξι) με μισό που στο καπάκι για περίπου 40’.

Βήμα 6

 Στα 40 λεπτά προσθέτουμε και τα φασολάκια ανακατεύουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι όλα τα λαχανικά να είναι στο επιθυμητό μαγείρεμα.

Βήμα 7

 Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και τέλος γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για το ρύζι

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

Βήμα 2

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ρήση ανακατεύουμε ελαφρώς και ψήνουμε στο φούρνο για 35’-40’.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Δείτε και άλλες συνταγές εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top