MasterClass: Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δια χειρός Πάνου Ιωαννίδη

Ο καταξιωμένος σεφ έδειξε βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής

Στο πρώτο MasterClass, οι 22 εναπομείναντες του MasterChef 5 με τα τετράδια και τα στιλό στο χέρι, μπήκαν στην κουζίνα του διαγωνισμού μαγειρικής και είδαν διάφορες συνταγές.

MasterClass: Τηγανιτό ρύζι με κίμτσι με «άρωμα» Κορέας

Πρώτος στον πάγκο πήγε ο Πάνος Ιωαννίδης, φτιάχνοντας μια συνταγή με άρωμα Ιταλίας.

MasterClass: Ένα απολαυστικό Κανόλι Σουφλέ από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Πάνος Ιωαννίδης - Τζιοβάνι

Ο καταξιωμένος σεφ έδειξε βήμα – βήμα πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολη και νοστιμότατη μία «κλασική καρμπονάρα».

Πολύτιμος βοηθός του σεφ δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ιταλό, Τζιοβάνι Σκαράτζι.


Υλικά :

σπαγγέτι No5 500 γραμμάρια

220 γραμμάρια Γουαντσιάλε κομμένο σε κύβους

200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο

200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

1 σφηνάκι λευκό κρασί

1 ολόκληρο σκόρδο με τη φλούδα

1 ολόκληρο αυγό

4 κρόκοι αυγών

Φρέσκο πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυριά μαζί με τους κρόκους των αυγών. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζουμε τα ζυμαρικά με τους χρόνους που αναφέρονται στη συσκευασία.

Σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το γουαντσιάλε μαζί με το σκόρδο και μόλις γίνει τραγανό σβήνουμε με το κρασί.

Βγάζουμε από το νερό τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το γουαντσιάλε. Προσθέτουμε σταδιακά κουταλιά κουταλιά από το βραστό νερό μέσα στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα φουέ μέχρι να γίνει η κρέμα.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με ξύλινη κουτάλα κρατώντας τη θερμοκρασία στους 70 βαθμούς.

Μόλις αρχίζει και δένει η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με λίγο φρέσκο πιπέρι.

Δείτε ολόκληρη τη MasterClass συνταγή για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5
Διαβάστε όλα τα θέματα για το MasterChef 5

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top