Πεϊνιρλί με σουτζούκι και τοματοπολτό

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας έδωσε άλλη μία ωραία ιδέα

Έχετε βαρεθεί το κλασικό πεϊνιρλί ή αυτό που είναι με αυγό;

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μία συνταγή για  εναλλακτικό πεϊνιρλί με σουτζούκι και τοματοπολτό!

Mοσχαρίσιος σιδηρόδρομος γλασαρισμένος με ζωμό λαχανικών σε υγρή μορφή

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.

ΥΛΙΚΑ


Για τη ζύμη
590 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
240 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το κιμά
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά (λάπα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. κόκκινο κρασί.
1 πράσινη πιπεριά
3 κ.σ. τομοτοπολτό  διπλής συμπύκνωσης
1/3 ματσάκι μαϊντανό

Για τη σύνθεση
300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
αυγά
λεπτοκομμένο σουτζούκι

Eκτέλεση


Για τη ζύμη

Βήμα 1

 Σε ένα μπολ ή στο μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μάγια και το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε να σταθεί για 5’. Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά σε μια σφιχτή ζύμη.

Βήμα 2

 Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον για να φουσκώσει.

Για το κιμά

Βήμα 1

 Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Με το ελαιόλαδο λαδώνουμε καλά τον κιμά και το προσθέτουμε στην καυτή κατσαρόλα. Καβουρδίζουμε πάρα πολύ καλά για περίπου 8 λεπτά μέχρι να δούμε ότι στο κάτω μέρος της κατσαρόλας έχει κολλήσει αρκετά. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε ελαφρώς και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Μόλις σχεδόν εξατμιστεί προσθέτουμε 2 κούπες νερό, μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να έχουν εξατμιστεί σχεδόν τα υγρά χωρίς ο κιμάς να είναι πολύ στεγνός. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Για τη σύνθεση

Βήμα 1 

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2 

 Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε περίπου 14 με 16 μέρη. Άλευρώνοντας καλά την επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την κάθε ζύμη σε οβάλ παραλληλόγραμμο σχήμα. Διπλώνουμε προς το εσωτερικό τη ζύμη περίπου στο 1 εκ. περιμετρικά και πιέζουμε τις δύο άκρες με τα δάχτυλα μας έτσι ώστε να αρχίσουμε να δημιουργούμε ένα σχήμα ‘γόνδολας’. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε 4 – 5 κ.σ. από το κιμά, φέτες από το σουτζούκι και τέλος καλύπτουμε με το τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15’ - 18’ περίπου λεπτά. Αν θέλουμε να βάλουμε το αυγό περίπου στα 12 λεπτά, με ένα κουτάλι δημιουργούμε στο κέντρο μία μικρή λακούβα και προσθέτουμε σε αύτη το αυγό. (Δεν το βάζουμε από την αρχή έτσι ώστε να μην παραψηθεί

Βήμα 3

Αφαιρούμε από το φούρνο και με ένα πινέλο βουρτσίζουμε με το βούτυρο περιμετρικά το πεϊνιρλί.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top