Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος και έδωσε στους τηλεθεατές του Star μία υπέροχη ιδέα για το τι να ετοιμάσουν.
Ο σεφ έφτιαξε λοιπόν σούπα καλαμποκιού με μπέικον και φέτα και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά
Για το τσάουντερ καλαμποκιού
- 100 γρ. καπνιστό μπέικον
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 μεσαίο πράσο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 400 γρ. πατάτες baby
- 600 γρ. καλαμπόκι
- 1250 ml. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- Αλάτι - πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- Γιαούρτι
- Καλαμπόκι ψημένο ολόκληρο
- Τριμμένη φέτα
- Κρουτόν
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το μπέικον και το βούτυρο και καβουρδίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 6΄-8΄. Συνέχεια αφαιρούμε το μπέικον με μία τρυπητή κουτάλα διατηρώντας τα λίπη μέσα στην κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 2
Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα καραμελώνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε εως ότου ομογενοποιηθεί (και δεν βλέπει με άσπρα σημεία) στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες το καλαμπόκι το ζωμό, αλάτι και πιπέρι , Δυναμώνουμε την εστία στην μέγιστη θερμοκρασία μέχρι να πάρει μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε ξανά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η πατάτα να είναι αρκετά μαλακή.
Βήμα 4
Αφαιρούμε την κατσαρόλα προσωρινά από την εστία και με ένα ποιητή χειρός (ραβδομπλέντερ) πολτοποιούμε την σούπα (με προσοχή μέσα στη κατσαρόλα) μέχρι να έχει μία βελουτέ υφή περίπου 2 με 3’.Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουν εν μέρει την σούπα έτσι ώστε να υπάρχουν και κομμάτια πατάτας και καλαμποκιού. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
Γαρνίρουμε με γιαούρτι ψημένο καλαμπόκι, το μπέικον, τριμμένη φέτα και τα κρουτόν.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.