Google: Οι Top 10 Συνταγές που αναζήτησαν οι Έλληνες το 2020

Το έριξαν στο μαγείρεμα και ιδού τα αποτελέσματα

Και επειδή είμαστε ακόμα σε καραντίνα, δείτε στο video πώς θα φτιάξετε pancakes με σουφλέ σοκολάτας, σε μία πεντανόστιμη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου 

Το 2020 φεύγει, το 2021 έρχεται και ήρθε η ώρα να κάνουμε τον… ιντερνετικό απολογισμό μας. Πόσο λιώσαμε στο ψάξιμο;  Τι αναζητήσαμε στην Google τη χρονιά που φεύγει και σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από τον κορωνοϊό;

Μεταξύ πολλών άλλων, την τιμητική τους είχαν και οι Συνταγές. Ναι, οι Έλληνες το έριξαν στο μαγείρεμα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Οι κουζίνες πήραν «φωτιά», το ίδιο και τα πληκτρολόγια κινητών και υπολογιστών, με τους χρήστες του Ίντερνετ να αναζητούν πολλές και διαφορετικές συνταγές για να γεμίσουν εκτός από το στομάχι τους και τις πολλές ώρες μέσα στο σπίτι. Γιατί καραντίνα χωρίς καλό φαγητό γίνεται;  Δε γίνεται!

Μπες εδώ για να βρεις όλες τις Συνταγές του Λάμπρου Βακιάρου από την εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου

Η χρυσή δεκάδα με τις Top Συνταγές που γκούγκλαραν οι Έλληνες το 2020 περιλαμβάνει από καφέδες (με πρωτιά μάλιστα στο Top 10), έως… μαγειρίτσα, γιατί μην ξεχνάμε ότι το πρώτο Lockdown συνέπεσε χρονικά με το Πάσχα, επομένως αφού δεν το γιορτάσαμε όπως θέλαμε, τουλάχιστον τιμήσαμε το παραδοσιακό φαγητό για να μπούμε και στο mood.

Google 2020: Τι έψαξαν οι Έλληνες - Oι κορυφαίες αναζητήσεις της χρονιάς

Google 2020: Οι Συνταγές που έψαξαν οι Έλληνες

1. Dalgona Coffee: Έγινε το απόλυτο trend των social media, ενώ χωρίς ιδιαίτερο κόπο με το που γκουγκλάρεις τη λέξη, σου εμφανίζονται video για το πώς θα φτιάξεις τον αγαπημένο σου καφέ. Στην ουσία πρόκειται για latte ρόφημα, το οποίο στην κορυφή του έχει αφρό από καφέ. Ο συνδυασμός του κρύου γάλατος με τη γλυκόπικρη γεύση καφέ, το καθιστά ιδανικό για τις μέρες καραντίνας και όχι μόνο. 

2. Ψωμί: Δεν ξέρουμε τι έπαθαν οι Έλληνες στην καραντίνα, αλλά για κάποιο λόγο τους βγήκε ο φούρναρης από μέσα τους και βάλθηκαν να δοκιμάσουν κάθε δυνατή συνταγή για ψωμί. Ψωμί στη γάστρα, ψωμί ολικής, ψωμί ζέας, ψωμί με προζύμι (Sourdough Bread), και ψωμί ζωρίς ζύμωμα πήγαν και ήρθαν στις αναζητήσεις της Google, με τους φούρνους να έχουν την τιμητική τους.

3. Τσουρέκι: Ε τώρα άμα μπεις στον κόπο να φτιάξεις ψωμί στην καραντίνα, να μη δοκιμάσεις και τη συνταγή για τσουρέκι; Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν πολλοί Έλληνες και κάπως έτσι το τσουρέκι ήρθε τρίτο στη σειρά των αναζητήσεων για το 2020. Αν συνυπολογίσουμε δε πως το πρώτο lockdown συνέπεσε χρονικά και με το Πάσχα, δεν είναι να απορεί κανείς που το τσουρέκι είναι στην πρώτη τριάδα των αναζητήσεων της Google.

Πασχαλινό γεμιστό τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτας

4. Γαριδομακαρονάδα: Μία ακόμα συνταγή που είχε την τιμητική της, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που νήστεψαν για τις γιορτές του Πάσχα, επομένως αναζήτησαν νόστιμες συνταγές, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Βέβαια, είτε κανείς νηστεύει είτε όχι, η γαριδομακαρονάδα αποτελεί all time classic επιλογή.

Φτιάξε στους φίλους σου την πιο υπέροχη γαριδομακαρονάδα

5. Κρέπες: Άλλη μία συνταγή που γνώρισε μεγάλες στιγμές στην καραντίνα (αλλά και μετά το lockdown). Αφού οι Έλληνες δεν μπορούσαν να βγουν έξω για το κυριακάτικο brunch τους, ετοίμασαν ανάλογο σκηνικό στο σπίτι, δοκιμάζοντας τα ταλέντα τους στις κρέπες με τα τηγάνια να αναστενάζουν.

Κανελόνια από κρέπες με μπολονέζ κοτόπουλου

6. Pancakes: Κλασική επιλογή ενός κυριακάτικου brunch που οι Έλληνες αποφάσισαν να το κάνουν στο σπίτι δοκιμάζοντας όλες τις πιθανές και απίθανες συνταγές έως ότου καταλήξουν στην ιδανική επιλογή. Θα τα λέγαμε και viral γιατί όποιο story και να άνοιγες ή όποιο post και να κοιτούσες, όλο και κάποιος θα εμφανιζόταν να κάνει pancakes.

Tέτοιο γλυκό δεν έχετε ξαναφάει- Σουφλέ pancakes με σοκολάτα

7. Παπουτσάκια: Θεωρείται μία από τις ωραιότερες σπιτικές συνταγές, άρα κάντε τον συνειρμό: Καραντίνα, σπίτι, παπουτσάκια.

8. Μαγειρίτσα: Πιστοί στην παράδοση οι Έλληνες τίμησαν το Πάσχα μαγειρεύοντας ένα από τα πιο must φαγητά για τη συγκεκριμένη περίοδο. Έτσι για να μπουν στο κλίμα μιας και πολλοί δεν κατάφεραν καν να πάνε στο χωριό.

9. Φανουρόπιτα: Είναι από τις συνταγές που κανείς μπορεί να φτιάξει οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου επιθυμεί, οπότε δε μας κάνει εντύπωση που είναι στην πρώτη δεκάδα.

10. Λουκουμάδες: Άλλο ένα γλυκό που γνώρισε… άνθηση στην καραντίνα, καθώς οι Έλληνες μπούχτισαν από τις κρέπες και τα pancakes και έτσι είπαν να δοκιμάσουν κάτι πιο… κλασικό και συνάμα πεντανόστιμο. Αφήστε που πολλοί τους θεωρούν και πιο εύκολους.

MasterClass: Αραντσίνι & λουκουμάδες για να γίνει το #stayhome πιο... γλυκό 

O Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει λουκουμάδες με μπανάνα και σοκολάτα 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top