Φτιάχνουμε λαχταριστές γεμιστές πατάτες φούρνου

Εύκολη και γρήγορη συνταγή, με 4 μόλις υλικά

Γεμιστές Πατάτες Φούρνου

Αν ψάχνετε τι να φτιάξετε για μία χαλαρή συνάντηση με φίλους ή ακόμη και για συνοδευτικό στο τραπέζι σας, τότε πρέπει σε κάθε περίπτωση να δοκιμάσετε την παρακάτω απίστευτη συνταγή για πατάτες φούρνου, χρησιμοποιώντας μόλις τέσσερα απλά υλικά.

Yπέροχη μπολονέζ με 2 είδη κιμά και ζυμαρικά ολικής άλεσης

Υλικά

  • 3 πατάτες, πλυμένες
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Άθληση και διατροφή: Το vegan smoothie bowl που ξεχειλίζει ενέργεια

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε την κάθε πατάτα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, τις τρυπάτε, τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τις τυλίγετε και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 60 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμες, αφήνετε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς και τις κόβετε στη μέση οριζόντια.
  • Κατόπιν, σκάβετε τις πατάτες με ένα κουτάλι, αδειάζετε τη σάρκα τους που αφαίρεσατε στο στο multi μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ύστερα, γεμίζετε τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα και τις αφήνετε στην άκρη.
  • Παράλληλα, τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνετε μέσα το ζαμπόν και το σοτάρετε πολύ καλά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το ζαμπόν, το τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με το τυρί gouda και τις ψήνετε εκ νέου στο grill ή στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στο δυνατό, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
  • Τέλος, πασπαλίζετε με μαϊντανό τις πατάτες και τις σερβίρετε ζεστές.

Πηγή: myLife

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top