Yπέροχη μπολονέζ με 2 είδη κιμά και ζυμαρικά ολικής άλεσης

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Μπολονέζ με ζυμαρικά ολικής άλεσης έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης.

Ο σεφ χρησιμοποίησε 2 είδη κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» τη διαδικασία.

Φτιάξε την πιο νόστιμη κερκυραϊκή παστιτσάδα

Υλικά

•    500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
•    250 γρ. αρνίσιο κιμά (χωρίς λίπος)
•    30 γρ. + 45 γρ. ελαιόλαδο
•    180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    120 γρ. καρότα (τριμμένα)
•    1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
•    2 στικς σέλερι (ψιλοκομμένα)
•    15 γρ. πελτέ τομάτας
•    240 γρ. κόκκινο κρασί
•    800 γρ. σάλτσα τομάτας κονκασέ
•    240 γρ. ζωμό λαχανικών
•    3 φύλλα δάφνης
•    40 γρ. φρεσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
•    500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
•    30 γρ. βούτυρο
•    Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

 

Διαδικασία 

•    Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, χωρίς καθόλου ελαιόλαδο. Λαδώνουμε τον κιμά με 2 κ.σ./30 γρ. ελαιόλαδο, τον προσθέτουμε στη κατσαρόλα κα
•    Φροντίζουμε να τον απλώσουμε σε όλη την επιφάνειά της. Καβουρδίζουμε πάρα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να έχει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα περίπου για 10 λεπτά. Αν στον κιμά έχουν δημιουργηθεί χοντρά κομμάτια σαν σβόλοι, τα σπάμε χτυπώντας με έναν αβγοδάρτη. Αυτό το βήμα είναι το σημαντικότερο για ένα πεντανόστιμο κιμά!
•    Παράλληλα, προθερμαίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία (5-6) και προσθέτουμε 3 κ.σ./45 γρ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης και το σέλερι και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας σταδιακά για 7 – 8 λεπτά.
•    Αδειάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κιμά βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Με μια ξύλινη κουτάλα ‘ξύνουμε’ το κάτω μέρος της κατσαρόλας για να ξεκολλήσει ο καβουρδισμένος κιμάς και μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά, έως ότου το κρασί σχεδόν εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη τομάτα κονκασέ, τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (3-5) και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
•    Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
•    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τον κιμά και συνεχίζουμε τα βράσιμο μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας συνέχεια για 2 ακόμη λεπτά.
•    Αποσύρουμε από την εστία και τελειώνουμε προσθέτοντας το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας γρήγορα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
•    Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top