Αν σου αρέσει η χωριάτικη σαλάτα αλλά θες να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό πρόσθεσε σ’ αυτή κανταΐφι. Με αυτό τον τρόπο θα απογειώσεις τις κλασσικές γεύσεις που γνωρίζουμε όλοι.
Υλικά
• 1 συσκευασία κανταΐφι
• 3 ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη
• 3 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
• 3 πιπεριές κομμένες όπως στη χωριάτικη
• 1 φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
• 1 κ.γλ. ρίγανη
• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κ.γλ. κάππαρη
• 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
• Φτιάχνεις μια χωριάτικη σαλάτα, την αλατοπιπερώνεις και τη μαρινάρεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
• Λαδώνεις ένα μέτριο ταψάκι και απλώνεις το μισό φύλλο κανταΐφι, αφού το αφρατέψεις καλά, ανοίγοντάς το με τα δάχτυλά σου. Το λαδώνεις.
• Απλώνεις τη χωριάτικη σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού. Σκεπάζεις με το υπόλοιπο φύλλο, καλά “ξασμένο” για να αφρατέψει, και το λαδώνεις γενναιόδωρα.
• Ψήνεις στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45′ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι.
Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:mylife.com.cy
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.