Γεμιστά κολοκυθάκια με κρέμα λεμονιού

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Γεμιστά κολοκυθάκια με κρέμα λεμονιού ετοίμασε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης.

Xοιρινή τηγανιά με λευκό κρασί και τσιπς πατάτας

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο light και νόστιμο παστίτσιο λαχανικών

Υλικά

Για τα κολοκυθάκια

•    40 γρ. ελαιόλαδο
•    8 στρογγυλά κολοκυθάκια
•    180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
•    Σάρκα από τα 3 κολοκυθάκια (ψιλοκομμένη)
•    60 γρ. καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)
•    150 γρ. ρύζι καρολίνα/γλασέ/αρμπόριο
•    Ξύσμα από 1 λεμόνι
•    Χυμό από μισό λεμόνι
•    240 γρ. νερό
•    30 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
•    30 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
•    15 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
•    10 γρ. αλάτι
•    Πιπέρι
•    500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•    500 γρ. ζωμό λαχανικών

Για την κρέμα λεμονιού

•    30 γρ. φρέσκο βούτυρο
•    30 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
•    240 γρ. ζωμό από το ταψί
•    240 γρ. φρέσκο γάλα
•    1 κρόκο αυγού
•    80 γρ. χυμό λεμονιού
•    Αλάτι – πιπέρι
•    Άνηθο (ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα)
•    Κόβουμε τα καπάκια από τα κολοκυθάκια και λίγο από τον πάτο. Τα αδειάζουμε και κρατάμε τη σάρκα από τα 3.

Γεμιστές τομάτες με κιμά, πλιγούρι και σάλτσα φέτας βασιλικού

Διαδικασία 

Για τα κολοκυθάκια 

•    Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο, τη σάρκα από το κολοκυθάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, το λεμόνι (ξύσμα και χυμό) και το νερό και αφήνουμε για 5 – 7 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Αφαιρούμε από το μάτι.
•    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, ρίχνουμε τη γέμιση από το τηγάνι, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
•    Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι πάνω.

•    Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 35×25 εκ., ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών.
•    Κλείνουμε πάρα πολύ καλά το ταψί με 5 – 6 κομμάτια αλουμινόχαρτου, ώστε να μην φεύγει από πουθενά ο ατμός.
•    Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Για την κρέμα λεμονιού

1.    Σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνέχεια, ώστε να διαλυθεί καλά.
2.    Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα, προσέχοντας να μην μας σβολιάσει.
3.    Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τον κρόκο αυγού, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το μείγμα του αυγού σιγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίζει να πήζει.
4.    Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια, περιχύνουμε με την κρέμα λεμονιού και γαρνίρουμε με τον άνηθο.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top