Το παγωτό το καλοκαίρι επιβάλλεται, γι΄αυτό και ψάχνουμε συνεχώς νέους τρόπους να το απολαμβάνουμε. Η συγκεκριμένη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι με λίγες θερμίδες, γίνεται πολύ γρήγορα και μπορούν να το καταναλώσουν και οι vegan.
Υλικά
800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
Για το σερβίρισμα
χωνάκια παγωτού
50 γρ. φιστίκια, peanuts
φύλλα μέντας
Σου αρέσει η λευκή μους σοκολάτα; Είναι πανεύκολο να τη φτιάξεις
Εκτέλεση
Κόβεις τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζεις στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Στη συνέχεια χτυπάς στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρεις το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.
Ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές.
Μοιράζεις το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνεις με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζεις με peanuts και σερβίρεις, αν θες, με φύλλα μέντας.
Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:mylife.com.cy
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.