Τελικός Masterchef - 4ο πιάτο αντιγραφής: After dinner breakfast

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή

Τέσσερα πιάτα αντιγραφής καλούνται να βγάλουν εις πέρας οι δύο φιναλίστ του MasterChef 4, Σταύρος Βαρθαλίτης και Σταυρής Γεωργίου στον μεγάλο τελικό.

Ένα απ’ αυτά τα πιάτα είναι ένα γλυκό after dinner breakfast.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ
80 γρ. πραλίνα
120 γρ. ασπράδι
80 γρ. κρόκος
80 γρ. ζάχαρη
25 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε το ασπράδι, τον κρόκο και την πραλίνα, στον κάδο του μπίμερ. 
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά.
  • Σουρώνουμε το μείγμα και το αδειάζουμε σε ένα σιφόν. Του κουμπώνουμε 2 αμπούλες και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεί.
  • Κάνουμε τρύπα με ένα ψαλίδι σε πλαστικό ποτηράκι, το γεμίζουμε με το μείγμα από το σιφόν, σε ποσότητα δύο δαχτύλων.
  • Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1΄.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ
1 lt κρέμα γάλακτος
4 γρ. βανίλια
0,5 σπόρος τόνκα
17,5 ζελατίνη
110 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγόνερο.
  • Σε χαμηλή φωτιά, σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις το μείγμα ζεσταθεί χωρίς να βράσει, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε μέσα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
  •  Σουρώνουμε με σινουά εταμίν, σε μία κανάτα.
  •  Από το παραπάνω μείγμα ζυγίζουμε 400γρ. σε μια μπασίνα.
  • Σε μια άλλη μπασίνα μεγαλύτερη, έχουμε ετοιμάσει παγόνερο και τοποθετούμε μέσα σ΄αυτήν τη μπασίνα με το παραπάνω μείγμα.
  •  Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  •  Σουρώνουμε σε μια κανάτα, παίρνουμε το ταψάκι μας από την κατάψυξη και ζυγίζουμε πάνω σ’ αυτό 80 γρ. από την πανακότα.
  • Χτυπάμε λίγο και βάζουμε στο ψυγείο.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΜΑΝΓΚΟ
1 μάνγκο
Σιρόπι
Σιρόπι βανίλιας
1 κλ. δεντρολίβανο
Αυγό-φρυγανιά-αλεύρι
Φρυγανιά αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •  Κόβουμε στικς από το μάνγκο σε σχήμα πατάτας και τα τοποθετούμε σε ένα 1/9 γαστρονόμ.
  •  Προσθέτουμε το σιρόπι, λίγη βανίλια και το δεντρολίβανο και κάνουμε όσμωση στο βάκιουμ 5 φορές. 
  • Αφαιρούμε τα στικς μάνγκο, τα περνάμε από αλεύρι, αυγό, φρυγανιά. 
  • Σφίγγουμε με το χέρι την πανάδα να «κολλήσει» .
  • Την τοποθετούμε στο ψυγείο να δέσει. 
  • Τηγανίζουμε στους 160ο C μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.


ΚΕΤΣΑΠ ΦΡΑΟΥΛΑ
200 γρ. πουρές φράουλας
50 γρ. σιρόπι
6,5 Gel cream frio
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε το σιρόπι με τον πουρέ, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το gel cream.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΜΑΝΓΚΟ
250 γρ. πούλπα
5 γρ.  gluconolactat
Αλγινικό μπάνιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε την πούλπα μάνγκο σε μία κανάτα και χτυπάμε μαζί με το gluconolacat μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Ζυγίζουμε 20 γρ. από το μείγμα, βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης (mold) έπειτα στο τσίλερ για 10΄.
  •  Ξεφορμάρουμε και βυθίζουμε προσεκτικά μέσα στο αλγινικό μπάνιο.
  • Το αφήνουμε για 15΄, το αφαιρούμε προσεκτικά και το βυθίζουμε σε ένα μπολ με καθαρό νερό και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  • «Καίμε» ένα κουτάλι και ζεματάμε το κέντρο της πανακότας έως ότου δημιουργηθεί τρύπα ίση σε μέγεθος με τον «κρόκο» του μάνγκο.
  •  Τον τοποθετούμε επάνω στην πανακότα.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 4
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top