Λευκή τούρτα με γκοφρέτες και αμύγδαλα

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Να γλυκάνει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» είπε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας. Ο σεφ έφτιαξε λευκή τούρτα με γκοφρέτες και αμύγδαλα και έδειξε αναλυτικά όλη τη διαδικασία.

Eύκολη συνταγή για cake-τούρτα τιραμισού

Πεντανόστιμο cake βρώμης με πορτοκάλι και κρέμα

Προετοιμασία 15′ / Αναμονή 180′

Υλικά

6 - 7 γκοφρέτες
400 γρ. λευκή κουβερτούρα
120 γρ. γάλα
100 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα (καβουρδισμένα)
360 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά (στο ψυγείο)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε τις σπασμένες γκοφρέτες για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η εξωτερική επικάλυψή τους. Με μία μαρίζ ή κουτάλα ανακατεύουμε καλά και σπάμε τα μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μίγμα της γκοφρέτας στη βάση της αποσπώμενης φόρμας 26 εκατ., στην οποία έχουμε βάλει μία λαδόκολλα.
  • Στο ίδιο μπόλ που βάλαμε τις γκοφρέτες (για να γλιτώσουμε σκεύη) σε μπεν μαρί προσθέτουμε την κουβερτούρα και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι τα δύο υλικά να ενσωματωθούν. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε ένα μούλτι και ξεκινάμε να τα πολτοποιούμε, έως ότου αρχίσει να γίνεται μία πάστα και τα αμύγδαλα να βγάλουν τα έλαιά τους για περίπου 1 λεπτό. Κάνουμε μία παύση για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξαναχτυπάμε για άλλο 1 λεπτό, έως ότου να έχουμε μία υφή όπως ένα φυστικοβούτυρο με κομματάκια.
  • Σε έναν κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ με χειροκίνητο μίξερ προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και με το εξάρτημα που μοιάζει με αυγοδάρτη, τη χτυπάμε έως ότου αφρατέψει.
  • Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα (η οποία έχει έρθει στη θερμοκρασία δωματίου) στη χτυπημένη κρέμα (στον κάδο του μίξερ) και, τέλος, προσθέτουμε την πάστα από τα αμύγδαλα. Με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε με μία μαρίζ ή κουτάλα. Μεταφέρουμε την κρέμα στη φόρμα (στην οποία στη βάση βρίσκονται οι γκοφρέτες) και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top