Άλλη μία ωραία ιδέα για γλυκό μας έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής.
Ο σεφ ετοίμασε ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα του δάσους και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» πώς να το ετοιμάσουν.
Υλικά
Για το τζελ φρούτων του δάσους
• 6 φύλλα ζελατίνης (μικρό μέγεθος)
• 70 γρ. ζάχαρη
• 120 γρ. νερό
• 500 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
Για την κρέμα και τη σύνθεση
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
• 80 γρ. ζάχαρη άχνη
• 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
• 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα (σπασμένα)
• 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
• 240 γρ. γάλα (για το μούλιασμα των μπισκότων)
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ