Σοκολατένια γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας και φουντούκια

Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Σοκολατένια γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας και φουντούκια έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στην εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου.

Πανεύκολο υγρό κέικ σοκολάτας με γλάσο

Yλικά

1250 γρ. γάλα πλήρες
70 γρ. ζάχαρη καστανή ή 1/2 κούπα μέλι
170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. σταφίδα μαύρη ή κράνμπερις
200 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. βούτυρο
4 αυγά
480 γρ. ζωμό λαχανικών
25 γρ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
3 κούπες μοτσαρέλα (τριμμένη)

Κέικ βρώμης με καρότο και σπόρους chia

Για το φύλλο

1/2 πακέτο (6 τμχ) φύλλα κρούστας
100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
1 αυγό + 1 κ.σ. νερό (χτυπημένα)

Special συνταγή για να κάνετε τη διαφορά: Γλυκό ψυγείου καρπούζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις.Παράλληλα, σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τη

ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να έχουμε μια κρέμα πηχτή όπως αυτή του γαλακτομπούρεκου.

Σε ένα μούλτι προσθέτουμε τα φουντούκια και το κράνμπερις και αλέθουμε ελαφρώς.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε την κουβερτούρα (σε κομμάτια), το βούτυρο και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ομογεονοποιήσουμε προσθέτουμε τα αυγά (που τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ) ανακατεύοντας γρήγορα.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί ή πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα το πρώτο φύλλο κρούστας.

Βουτυρώνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Τυλίγουμε τα φύλλα κρούστας στο εσωτερικό του ταψιού.

Με ένα πινέλο αλείφουμε το αυγό στην επιφάνεια της κρέμας και ψήνουμε στο φούρνο για 40 – 45 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1.30 ώρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε χωρίς να διαλυθεί.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top