Ένα νηστίσιμο πιάτο επέλεξε να μαγειρέψει σήμερα στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Λάμπρος Βακιάρος.
Ο σεφ έφτιαξε χυλοπίτες με κοκκινιστά μύδια κι έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Για τα μύδια
• 45 γρ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
• 1,5 κλ. μύδια (καθαρισμένα)
• 150 γρ. ούζο
Για τη σάλτσα και τις χυλοπίτες
• 250 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 60 – 70 γρ. καρότο (ψιλοκομμένο)
• 15 γρ. πελτέ τομάτας
• *τα υγρά από το άχνισμα των μυδιών
• 500 γρ. χυμό τομάτας
• 240 γρ. νερό
• 500 γρ. νηστίσιμες χυλοπίτες
• 80 γρ. ελαιόλαδο
• 50 – 60 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)