Σε όλους αρέσει το ραβανί. Τι γίνεται όμως αν κάποιος νηστεύει; Ο pastry chef, Γιώργος Πότσης μας δίνει τη συνταγή για νηστίσιμο αλλά γευστικό ραβανί.
Υλικά
250γρ νερό
250γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ ηλιέλαιο
βανίλια ½
λεμόνι ξύσμα ½
λεμόνι χυμό
250γρ σιμιγδάλι
ψιλό 20 αμύγδαλα λευκά περίπου
100γρ άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζω το νερό,τη ζάχαρη, το λάδι και την βανίλια να βράσουν. Όταν βράσουν ρίχνω σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το ξύσμα και τον χυμό ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμαι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει μία ζύμη. Ρίχνουμε την ζύμη μας στο ταψί, χαράζουμε σε ρόμβους, τοποθετούμε ένα αμύγδαλο λευκό πάνω από κάθε κομμάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και αχνίζουμε.
Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.