Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή του pastry chef Γιώργου Πότση

πορτοκαλόπιτα

Μία πεντανόστιμη και αφράτη πορτοκαλόπιτα έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης. Ο pastry chef έδειξε βήμα—βήμα τη συνταγή για όσους και όσες θέλουν να επιχειρήσουν να τη φτιάξουν.

ΥΛΙΚΑ

450γρ φύλλο κρούστας ξεραμένο 230γρ λάδι 240γρ ζάχαρη κρυσταλλική 220γρ γιαούρτι πλήρες 4τμχ αυγά μεσαία 18γρ μπέικιν πάουντερ βανίλια 2 τμχ πορτοκάλια ξύσμα 2τμχ πορτοκάλια χυμός ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 400γρ ζάχαρη κρυσταλλική 200γρ νερό 200γρ χυμό πορτοκάλι 2τμχ πορτοκάλια ξύσμα 20γρ γλυκόζη
Εκτέλεση: Ανακατεύω το λάδι,την ζάχαρη,το γιαούρτι,τα αυγά,το μπέικιν,την βανίλια,το ξύσμα και τον χυμό. Προσθέτουμε το φύλλο κρούστας. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά. Σιροπιάζουμε με χλιαρή πορτοκαλόπιτα και ζεστό σιρόπι.

Για το σιρόπι,βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά.

Tips: Συνδιάστε την με παγωτό βανίλια.

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top