Πώς να φτιάξετε τέλειους κουραμπιέδες

Οι γιορτές έφτασαν, ας τις απολαύσουμε!

Κουραμπιέδες

ΥΛΙΚΑ

550 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100 ΓΡ ΑΧΝΗ
1000 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΓΡ ΒΑΝΙΛΙΝΗ
400 ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΠΡΟΨΗΜΕΝΟ

ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΑΧΝΙΣΜΑ
ΑΝΘΟΝΕΡΟ


Εκτέλεση: Αφρατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο γάλακτος με την άχνη με φτερό (να ασπρίσει καλά το μίγμα). Μόλις ασπρίσει και περίπου διπλασιαστεί ο όγκος του, προσθέτουμε το αλεύρι και την βανιλίνη. Μόλις γίνουν ένα μίγμα, προσθέτουμε το αμύγδαλο. Πλάθουμε στο επιθυμητό μέγεθος και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 175ο C. Μόλις κρυώσουν καλά, ψεκάζουμε με ανθόνερο και τους περνάμε από την ζάχαρη άχνη.

Tips: Πρίν τους αχνίσετε, μπορείτε να τους βάλετε λίγο κατάψυξη και να τους βουτήξετε είτε σε λιωμένη λευκή σοκολάτα είτε σε σοκολάτα γάλακτος.

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top