Πέντε λόγοι για να μείνεις φίλη με τον πρώην σου

Γιατί μπορεί να σας βγει σε καλό αν κρατήσετε φιλική σχέση;

πρώην

Το να έρθει μια σχέση στο τέλος της δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε όλα τα συναισθήματα, τα βιώματα και τις κοινές εμπειρίες που είχαμε τη χαρά να μοιραστούμε με τον άνθρωπο που είχαμε στο πλευρό μας. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, το να κρατάμε επαφές και μια γλυκιά φιλική σχέση μαζί με τα άτομα με τα οποία συναντηθήκαμε στο παρελθόν ερωτικά, όχι μόνο μας γεμίζει χαρά, αλλά μπορεί να βοηθήσει και με πολλούς ακόμη τρόπους την εξέλιξη της προσωπικής μας ζωής. Ακόμα λοιπόν κι αν σου φαίνεται τρέλα το να κρατήσεις φιλική σχέση με έναν πρώην σου, δες εδώ πέντε λόγους για τους οποίους είναι μια πολύ καλή ιδέα και ίσως το κάνετε πράξη!

 

Tips για να γίνεις πιο κοινωνικός

Η σχέση αποκτά closure

Το να διατηρήσεις μια φιλική σχέση με τον πρώην σου μπορεί να δώσει το απαραίτητο closure στη σχέση που είχατε, επιτρέποντας και στις δύο πλευρές να προχωρήσουν και να είναι ΟΚ με αυτό που συνέβη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι φυσικά να έχουν παρέλθει τα ερωτικά συναισθήματα και για τους δυο σας, αφήνοντας μόνο την αμοιβαία αγάπη να συνεχίζει να υφίσταται.

Έχετε μια κοινή ιστορία

Ως πρώην, έχετε μια κοινή ιστορία και καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον απόλυτα, γεγονός που σημαίνει ότι έχετε την κατάλληλη βάση για μια βαθύτερη και πιο ουσιαστική φιλία που θα κρατήσει στον χρόνο. Πράγμα που καμιά φορά δεν ισχύει για άλλους ανθρώπους που συναντάμε στη ζωή μας.

Υπάρχει μια συνεχής σύνδεση

Εάν χωρίσατε με καλούς όρους, έπειτα από σκέψη και με ωριμότητα, το να είστε φίλοι βγάζει νόημα και σας επιτρέπει να διατηρήσετε μια ισχυρή σύνδεση, συνεχίζοντας να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον στη ζωή.

Έχετε ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης

Το να έχεις έναν πρώην για φίλο μπορεί να σου προσφέρει ένα επιπλέον μαξιλάρι υποστήριξης σε δύσκολες στιγμές, αφού είναι δεδομένο ότι σε καταλαβαίνει με μοναδικό τρόπο και σε γνωρίζει σε βάθος, ώστε να σε βοηθήσει όπως εσύ χρειάζεσαι. Και το ίδιο θα κάνεις φυσικά και εσύ.

Έχετε την ευκαιρία να εξελιχθείτε ως άτομα

Η διατήρηση φιλικής σχέσης με έναν πρώην σύντροφο μπορεί να προσφέρει μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη και για τους δυο σας, ενώ μπορείτε παράλληλα να συζητάτε από κοινού τα λάθη του παρελθόντος ώστε να μην τα επαναλάβετε στις νέες σας ερωτικές σχέσεις.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www. allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top