O σύντροφός σου βάζει τελεία στο τέλος του μηνύματος; Τι θέλει να δείξει

Γιατί δίνουμε συμβουλές που δεν μπορούμε να τηρήσουμε;

Άκρως ευδιάθετοι ο Γιώργος Καρτελιάς και η Ελίνα Παπίλα διάβασαν μέσα από το studio του ραδιοφώνου έρευνες που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Oι ερωτικές προβλέψεις της εβδομάδας 03/01/2022 – 09/01/2022

Οι δύο παρουσιαστές τις μοιράστηκαν με τους τηλεθεατές του breakfast@star.

Γιατί πάντα δίνουμε καλές συμβουλές στους άλλους, αλλά εμείς κάνουμε του κεφαλιού μας;

Σίγουρα θα έχεις πιάσει κι εσύ τον εαυτό σου να μην τηρεί ο ίδιος αυτά που συμβουλεύει τους φίλους του. Μην αγχώνεσαι δεν είσαι ο μόνος/η.

Όταν είσαι εξωτερικός παρατηρητής σε μια κατάσταση, βλέπεις τα πράγματα πιο απλά και λιγότερο συναισθηματικά.

Τι γίνεται όμως όταν εσύ είσαι αυτός ο φίλος που βρίσκεται στη δύσκολη θέση και χρειάζεται βοήθεια; Μέχρι τώρα έδινες απλόχερα συμβουλές, τι έγινε ξαφνικά;

Γιατί δεν τις εφαρμόζεις κι εσύ; Γιατί στα προβλήματα των άλλων είμαστε life coaches και experts, ενώ στα δικά μας τα βρίσκουμε σκούρα;

Αρνείσαι να δεις τα προβλήματά σου.

Προφανώς και δεν μπορείς να ακολουθήσεις συμβουλές άλλων όταν πιστεύεις ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι τα βγάζουν από το μυαλό τους!

Γιατί να πρέπει να διορθώσεις κάτι που θεωρεί ο φίλος σου λάθος, αν εσύ δεν το βλέπεις καν;

Ή μάλλον κάνεις πως δεν το βλέπεις. Αρνείσαι να παραδεχθείς ότι έχεις προβλήματα (και μάλιστα σοβαρά κάποιες φορές) και νομίζεις ότι είτε θα περάσουν μόνα τους, είτε ότι δεν έγινε και κάτι στην τελική αν δεν αλλάξεις, η συνήθεια άλλωστε είναι βολική. 

Δεν ξέρεις πάντα όλες τις λεπτομέρειες στην ιστορία του φίλου σου

Είναι πολύ πιο εύκολο να είμαστε λογικοί όταν κοιτάμε τα πράγματα απ’ έξω. Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες όπως κάτι που ειπώθηκε ή που συνέβη και ποτέ δε θα μπορέσουμε να τα μάθουμε όλα σε μία κατάσταση, αν δεν είμαστε εμείς αυτοί που τη ζούμε.

Πέραν από αυτό όμως, εμπλέκεται και το συναισθηματικό κομμάτι. Δε μιλάω μόνο για τα ερωτικά προβλήματα. Σε όλο το φάσμα της ζωής μας εμπλέκεται το συναίσθημα, και όταν αυτό λείπει (σε εμάς δηλαδή που θα το παίξουμε εξυπνάκηδες/θα δώσουμε τη συμβουλή μας) γινόμαστε πιο αντικειμενικοί και απλοί.

Σε όλους τους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις και σ’ αυτήν την περίπτωση είσαι εσύ

Είναι αστείο το πόσες φορές έχεις βρεθεί ο ίδιος σε καταστάσεις που έχουν περάσει στο παρελθόν οι φίλοι σου και η λύση σου φαινόταν τόσο απλή τότε.

Όταν ακούμε τις συμβουλές που οι ίδιοι είχαμε δώσει κάποτε, τα βρίσκουμε σκούρα και απλώς αραδιάζουμε άσκοπες δικαιολογίες για το γεγονός ότι η δική μας κατάσταση είναι διαφορετική και δε μας καταλαβαίνουν. Ακόμα κι αν βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι είναι ακριβώς το ίδιο και απλά εθελοτυφλούμε. Είναι δύσκολο να αποδεχτούμε τη δική μας ανοησία, ειδικά όταν πιστεύουμε ότι έπρεπε να γνωρίζουμε καλύτερα από τη στιγμή που κάποτε μοιράζαμε συμβουλές πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Δεν είσαι εσύ αυτός που θα υποστεί τις συνέπειες

Προφανώς και είναι εύκολο να πεις σ’ ένα φίλο σου να χωρίσει ή να παραιτηθεί από τη δουλειά του από τη στιγμή που δεν είσαι εσύ αυτός που θα αντιμετωπίσει ό,τι έρχεται μετά. Όπως το να κλαις κάθε βράδυ, να παλεύεις με τον εαυτό σου για να μη γυρίσεις πίσω, να μη βρίσκεις δουλειά ή να βρεις μία με λιγότερα χρήματα, να πονάς κάθε μέρα και να πέσεις σε κατάθλιψη.

Δεν είναι η δική σου ζωή που επηρεάζεται, επομένως είναι εύκολο να καθοδηγήσεις το φίλο σου τι πρέπει να κάνει.

Tι θέλουν ν’ αλλάξουν οι περισσότεροι το 2022!

Βάζει τελεία στο τέλος του μηνύματος που σου στέλνει; Τι λέει η επιστήμη

Το να μιλάς με κάποιον/α σε ένα chat ή ακόμα και με το αγόρι σου και να σου απαντά βάζοντας μια τελεία στο τέλος του μηνύματός του/της είναι περίεργο. Δείχνει ότι έχει νεύρα, ή ότι θέλει να κόψει την κουβέντα.

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Binghamton, η τελεία στο τέλος του μηνύματος είναι παράλογη. Επίσης ο παραλήπτης αντιλαμβάνεται τέτοιου είδους μηνύματα ως αναληθή:

«Ανυπομονώ να σε δω το βράδυ.»  ποτέ , κανείς  δεν ανυπομονεί με τελεία.

Πάντα ανυπομονούμε με θαυμαστικά ή με emojis αν και τα θαυμαστικά κάνουν τα μηνύματα πιο εγκάρδια και πιο βαθιά. Η τελεία στο τέλος ενός μηνύματος, είναι -και επιστημονικά αποδεδειγμένα πλέον- ίδιον των ψυχωτικών ανθρώπων ή των μπαμπάδων που κάνουν τα πρώτα τους βήματα με την τεχνολογία και τα smartphones.

Κι όμως υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί γελάμε στις πιο δυσάρεστες στιγμές

«Γάμος χωρίς κλάμα και κηδεία χωρίς γέλιο δεν γίνονται» λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός.

Απ΄ ό,τι φαίνεται έχει απόλυτο δίκιο και μάλιστα και από επιστημονικής άποψης.

Φαντάσου αυτό: Βρίσκεσαι στη μέση μιας πολύ έντονης συζήτησης. Ενώ νιώθεις ταραγμένος και αναστατωμένος, αλλά ξαφνικά ξεσπάς σε γέλια. Δεν ξέρεις καν γιατί. Προσπαθείς τόσο πολύ σταματήσεις να γελάς, αλλά είναι ένας δρόμος χωρίς γυρισμό. Ένας δρόμος που συνήθως ακολουθείται από ενοχές. Λοιπόν, σου έχω καλά νέα:  Εάν βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση, να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος. Μπορεί υποσυνείδητα να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, από τον εαυτό σου.  Μερικές φορές οι άνθρωποι γελούν, όταν βιώνουν μια δυσάρεστη κατάσταση και προσπαθούν να κρύψουν τα βαθύτερα συναισθήματά τους. Αυτή μπορεί να είναι μια ασυνείδητη διαδικασία και όχι κάτι που συμβαίνει απαραίτητα συνειδητά.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top