Tις αθώες φράσεις που χρησιμοποιεί ένας χειριστικός σύντροφος

Μήπως να αναθεωρήσεις για την ποιότητα του χαρακτήρα του;

Η χειριστικότητα αποτελεί ένα εξαιρετικά αρνητικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων, που καταστρέφει σχέσεις, δημιουργεί εντάσεις και δείχνει κυρίως έλλειψη σεβασμού. Και δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που ένας ερωτικός σύντροφος μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χειριστικός, υποβαθμίζοντας τη νοημοσύνη και την υπόσταση του ανθρώπου που έχει στο πλάι του, πάντοτε εξυπηρετώντας το δικό του συμφέρον.  Να λοιπόν μερικές φράσεις που επαναλαμβάνει ένας χειριστικός σύντροφος, που αν ακούς επανειλημμένως στη σχέση σας θα πρέπει να σε κάνουν να πάρεις απόσταση.

Πώς να δείξεις στους άλλους πως έχεις αυτοπεποίθηση

«Αν με αγαπούσες πραγματικά, θα το έκανες αυτό για μένα».

Αυτή η φράση χρησιμοποιεί τις ενοχές για να χειραγωγήσει την σύντροφο ώστε να κάνει κάτι που μπορεί να μην επιθυμεί να κάνει. Αναθέτει την ευθύνη απόδειξης της αγάπης σε εκείνη και χρησιμοποιεί συναισθηματική χειραγώγηση για να πάρει αυτό που θέλει.

Eύκολα tips για να κάνεις καλό σεξ

«Είμαι ο μόνος που σε καταλαβαίνει».

Με τον ισχυρισμό ότι είναι ο μόνος που καταλαβαίνει την σύντροφό του, ο χειριστικός σύντροφος απομονώνει από τους φίλους, την οικογένεια και όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα της ζωής μας και δημιουργεί τα θεμέλια μιας σχέσης εξάρτησης.

«Αντιδράς υπερβολικά, δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα».

Αυτή η φράση απορρίπτει και ακυρώνει τα συναισθήματα και τις ανησυχίες της συντρόφου. Ο χειριστικός σύντροφος στοχεύει να ελέγξει τις συναισθηματικές αντιδράσεις της άλλης πλευράς, αποκτώντας τη δυνατότητα να χειραγωγήσει την κατάσταση προς όφελός του.

«Αν με αφήσεις, δεν θα βρεις ποτέ κανέναν καλύτερο».

Αυτή η δήλωση έχει στόχο να δημιουργήσει φόβο και ανασφάλεια, παγιδεύοντάς την άλλη πλευρά σε μια σχέση που σίγουρα είναι βαθιά προβληματική.

«Θυσίασα τόσα πολλά για σένα, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι ______».

Η εν λόγω φράση εκμεταλλεύεται την αίσθηση της υποχρέωσης, χρησιμοποιώντας τις θυσίες ως μοχλό δημιουργίας ενοχών από την πλευρά της συντρόφου.

"Αν με αγαπούσες, θα άλλαζες/σταματούσες να κάνεις ______."

Αυτή η φράση επιχειρεί να ελέγξει και να αλλάξει τη συμπεριφορά της συντρόφου, θέτοντας την αγάπη ως έννοια που εκφράζεται και υπάρχει υπό όρους. Χειραγωγεί την σύντροφο ώστε να διαμορφώσει τις πράξεις ή την προσωπικότητά της για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του άνδρα συντρόφου, ενθαρρύνοντας μια μη υγιή δυναμική δύναμης.

«Κανείς δεν θα σε πιστέψει αν πεις σε κανέναν για αυτό».

Φόβος και αμφιβολία είναι μόλις λίγοι από τους στόχους της εν λόγω φράσης, αποθαρρύνοντας τη γυναίκα σύντροφο τον από το να αναζητήσει βοήθεια ή να μιλήσει ανοιχτά για τη χειριστική συμπεριφορά του συντρόφου της. Επιδιώκει να διατηρήσει τον έλεγχο, να φιμώσει τα θύματα βίαιης συμπεριφοράς και να διαιωνίσει τον κύκλο της χειραγώγησης.

Οι ερωτικές προβλέψεις της εβδομάδας από 10/07/2023 έως 16/07/2023

«Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα, είσαι τα πάντα για μένα».

Η φράση αυτή χρησιμοποιεί τη συναισθηματική εξάρτηση για να χειραγωγήσει τη σύντροφο ώστε να παραμείνει σε μια προβληματική ή και τοξική σχέση.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top